Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov: 'La Tokyo, planul țărilor occidentale care au dorit să abată ghinionul asupra echipei Rusiei, a eșuat'

Instagram
Serghei Lavrov

Planul țărilor occidentale care, pe parcursul întregii Olimpiade de la Tokyo, au dorit să ”abată ghinionul” asupra echipei Rusiei, a eșuat, a declarat șeful MAE Rus, Serghei Lavrov, în Piața Roșie, cu ocazia revenirii în țară a echipei naționale de la Jocurile Olimpice găzduite de capitala Japoniei, relatează agenția TASS.

”Nu există nici o îndoială că răuvoitorii noștri și-au dorit foarte mult să facă totul pentru ca, pe durata întregii competiții, asupra echipei Rusiei să se abată ghinionul. Acest plan a eșuat. În istoria mișcării olimpice, hashtagul #WewillROCyou rămâne ca simbol al capacității și dorinței noastre de a învinge”, a spus el adresându-se sportivilor.

”Vă felicit din tot sufletul pentru acest rezultat extraordinar. Nu este întâmplător că acei care au dorit să fiți înfrânți și să eșuați, pur și simplu, regretă amarnic că nu v-au pedepsit până la sfârșit, că trebuie să facă în continuare acest lucru până când sportul rusesc se va duce de râpă. N-o să le iasă. Când noi avem asemenea băieți și fete, toate acestea sunt iluzii”, a adăugat Lavrov. ”Și pentru că veni vorba, conducerea comitetului american antidoping a declarat că rezultatele demonstrate de echipa Rusiei sunt pentru ea ca un film de groază. Groază pentru cei care v-au dorit răul”.

De la Jocurile Olimpice, care s-au încheiat duminică, 8 august, echipa Rusiei s-a întors acasă cu 20 de medalii de aur, 28 de argint și 23 de bronz. Jocurile Paralimpice de vară se vor desfășura la Tokyo începând din 24 august, până la 5 septembrie. Rusia va fi reprezentată de o delegație formată din 432 de persoane, din care 242 de sportivi. Paralimpicii ruși vor concura la 19 probe sportive din cele 22 incluse în programul Jocurilor.

content-image

În Piața Roșie din Moscova a avut loc un concert în cinstea sportivilor care au reprezentat Rusia la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo și au revenit în această zi în capitală rusă. Pianistul Denis Mațuev și Orchestra Simfonică de Stat ”Rusia Nouă”, sub bagheta dirijorului Iuri Bașmet au interpretat pentru ei un fragment din Primul Concert de Piotr Ilici Ceaikovski (această melodie a răsunat pentru ruși în momentul ceremoniei de premiere), care ”a trecut” în celebra compoziție a Grupului Queen ”We Willl Rock You”, care amintește de flash mob-ul realizat pe rețelele de socializare cu hashtagul #wewillROCyou, în sprijinul echipei ROC (Comitetul Olimpic al Rusiei). Și, în cele din urmă, olimpicii ruși au putut auzi și imnul național al țării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.