Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serghei Lavrov: Occidentul îl descurajează în mod deliberat pe Volodimir Zelenski să încheie un armistițiu cu Rusia

lavrov

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, spune că Occidentul îl încurajează în mod deliberat pe liderul ucrainean Volodimir Zelenski să nu ajungă la un armistițiu cu Rusia și să încetinească procesul de negociere în vederea unui acord.

„Dacă vorbiți despre cine vrea și cine este pregătit pentru negocieri, atunci Zelenski a acordat recent - dă câte unul în fiecare zi - un interviu și a spus că este pregătit pentru negocieri, dar negocierile pot fi doar între el și Putin. Potrivit acestuia, discuțiile ar trebui să aibă loc fără niciun mediator și numai după ce Ucraina va recăpăta controlul asupra teritoriului. Este avantajos pentru Occident să susțină o astfel de intransigență care nu foarte motivată intelectual. Acesta este un fapt”, a declarat Lavrov într-un interviu pentru agenția de stat rusă Russia Today Arabic.

„Volodimir Zelenski a vrut să încalce obligațiile internaționale care garantează în mod direct drepturile populației rusofone din această țară. Un grup uriaș al Forțelor Armate ale Ucrainei, staționat la mijlocul lunii februarie pe linia de contact în Donbas, plănuia să pună mâna pe aceste teritorii cu forța, încălcându-se în flagrant acordurile de la Minsk, rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU”, a adăugat acesta.

Liderul ucrainean a spus că va fi posibil să se așeze la masa de negocieri cu Rusia numai după ce trupele ruse părăsesc teritoriile ocupate și revin la liniile de demarcație care existau la 23 februarie 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.