Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Armata rusă trece la asalturi. Serghei Șoigu a anunțat capturarea unei localități strategice în Herson / Kievul neagă

ft.com
razboi ucraina

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a anunțat miercuri că localitatea Krinki, de pe malul stâng al răului Nipru, în regiunea Herson, se află „complet” sub controlul Rusiei în acest moment, conform CNN, pe fondul creșterii ofensivei ruse pe întreaga lungime a frontului și a reducerii sprijinului militar occidental pentru ucraineni.

Șoigu a spus că mica localitate reprezintă „un bastion” foarte important pentru trupele sale în vederea „avansării și desfășurării în continuare a forțelor” și acum se află „complet” sub controlul Rusiei.

Localităţii Krinki a fost unul dintre rarele succese ale contraofensivei de vară a Ucrainei, dar nu a permis niciodată forţelor Kievului să avanseze spre sud.

Ministerul Apărării rus a anunţat miercuri că armata sa şi-a îmbunătăţit poziţiile de-a lungul întregului front din Doneţk (estul Ucrainei) şi a ocupat "poziţii mai avantajoase" în sectorul Avdiivka, nu departe de oraşul Doneţk. De asemenea, unitățile ruse au atacat și „hărțuit” șapte brigăzi ucrainene în regiune, a precizat comandamentul rus în raportul său zilnic.

Armata ucraineană a dezminţit miercuri că ar fi pierdut controlul asupra capului de pod de pe malul stâng al Niprului. „Declarăm oficial că această informaţie este falsă”, a indicat Comandamentul Sud al forţelor ucrainene pe reţelele de socializare. „Forțele de apărare din sudul Ucrainei continuă să-și mențină pozițiile, provocând pierderi semnificative inamicului”, a spus comandamentul.

Ordinele lui Putin

Cu o zi în urmă, preşedintele rus Vladimir Putin a avut o întâlnire cu ministrul apărării, Serghei Şoigu, în care a calificat capturarea orașului Avdiivka drept un "succes incontestabil" și a spus că „este necesar să consolidăm acest avans”. „Dar avansul trebuie să fie bine pregătit, sprijinit cu trupe, arme, echipament de război şi muniţie", a ordonat el.

Potrivit unor analişti militari occidentali, după capturarea oraşului Avdiivka, complet distrus, forţele ruse ar putea ataca Pokrovsk, un centru logistic major al armatei ucrainene din regiunea Doneţk, notează Unian.

Sub asediu

Armata ucraineană se confruntă cu numeroase asalturi ruseşti atât pe frontul de Est, cât şi pe frontul de Sud şi este vizată de bombardamente intense, în timp ce duce o lipsă acută de muniţie de artilerie din cauza reducerii ajutorului occidental, în special a celui din SUA, care este blocat de rivalii republicani ai preşedintelui Joe Biden.

Rusia a suferit importante pierderi, potrivit Kievului, dar ea dispune de mai mulţi oameni şi de o superioritate în armament, după ce şi-a pus economia în stare de război.

În condiţiile în care la 24 februarie se vor împlini doi ani de la declanşarea invaziei ruse, Ucraina se află într-o poziţie "extrem de dificilă" pe câmpul de luptă, aşa cum a recunoscut şi preşedintele Volodimir Zelenski, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.