Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sergio Ramos şi-a anunţat retragerea de la echipa naţională a Spaniei

phantom-marca.unidadeditorial.es
Sergio Ramos

Fundaşul central Sergio Ramos (Paris Saint-Germain) şi-a anunţat, joi, retragerea de la echipa naţională de fotbal a Spaniei la vârsta de 36 de ani, după ce noul selecţioner spaniol, Luis De la Fuente, l-a informat că nu mai intră în planurile sale, informează AFP, potrivit Agerpres.

Ramos, jucătorul cel mai titrat din istoria selecţionatei Spaniei, cu 180 de meciuri disputate în tricoul naţionalei, a afirmat că pleacă de la reprezentativă ''cu sufletul încărcat'', deoarece şi-ar fi dorit o retragere internaţională ''cu mai puţină amărăciune".

"A venit momentul să spun rămas bun echipei naţionale a Spaniei", a scris el într-un comunicat difuzat în limbile spaniolă şi engleză pe reţelele de socializare.

"Joi dimineaţă, am primit un apel de la actualul selecţioner care m-a informat că nu mai fac parte din planurile sale şi nici nu voi mai face, indiferent care sunt performanţele mele şi ce fac în cariera mea", a spus Ramos.

Ramos, care a bifat prima selecţie la naţională în 2005 la un meci amical cu China, a fost unul dintre pilonii echipei care a dominat lumea fotbalului mondial timp de opt ani, realizând o performanţă inedită cu trei trofee consecutive: EURO 2008, Cupa Mondială din 2010 şi EURO 2012.

"Inima mea este grea, este finalul unui parcurs pe care speram să-l prelungesc, dar care s-a încheiat cu amărăciune, la înălţimea tuturor succeselor pe care noi le-am obţinut cu 'la Roja'", a adăugat el.

În 180 de selecţii, fundaşul central, trecut pe la Sevilla şi pe la Real Madrid, a înscris 23 de goluri pentru Spania. Ultimul său meci la echipa reprezentativă datează din martie 2021, cu Kosovo, în preliminariile Cupei Mondiale din Qatar.

Insuficient refăcut după o accidentare, el nu a făcut deplasarea în Qatar, unde Spania a fost eliminată de Maroc în optimile de finală, eşec care a precipitat înlocuirea lui Luis Enrique pe banca tehnică cu De la Fuente.

În comunicatul său, Ramos a pus în evidenţă performanţele coechipierului său Lionel Messi, campion mondial cu Argentina la 35 de ani, ale croatului Luka Modric (37 ani) sau portughezului Pepe (39 ani).

"Eu cred cu modestie că aş fi meritat să-mi închei cariera în urma unei decizii personale sau pentru că performanţele mele nu erau la nivelul cerut la echipa naţională şi nu din cauza vârstei sau a altor motive, care, deşi nu mi-au fost clar prezentate, le-am simiţit", a conchis Ramos.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.