Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sergiu Litivnenco, după ce contul său și al Maiei Sandu de Telegram au fost sparte: Hoţii şi bandiţii încearcă din răsputeri să destabilizeze situaţia din țară

stiripesurse.ro
Sergiu Litvinenco

Ministrul Justiției din Republica Moldova, Sergiu Litivnenco, confirmă că, corespondența de pe Telegram, scursă în spațiul public, îi aparține, însă precizează că aceasta a fost trunchiată şi ruptă din context. Potrivit demnitarului, acest lucru a dus la denaturarea informaţiei cu scop de manipulare şi fabricare a unor falsuri grosolane, conform deschide.md.

„Hoţii şi bandiţii încearcă din răsputeri să destabilizeze situaţia din ţară. Unii - pentru a scăpa cu zile la libertate, alţii - la comanda stăpânilor din străinătate, dar cu toţii vor să deturneze parcursul pro-european al Republicii Moldova. Pentru aceasta ei nu economisesc nici resurse (furate de la oameni), dar nici nu se sfiesc să aplice cele mai mârşave metode de intimidare şi manipulare contra celor care le stau în cale. Coruperea, minciuna, filarea, ameninţarea, fabricarea falsurilor şi propaganda prin mass-media şi reţele sociale sunt folosite la turaţie maximă, pentru a atinge acest scop. Spargerea conturilor şi interceptarea ilegală a corespondenţei private a preşedintelui şi ale membrilor guvernului sunt ultimele isprăvi la care a recurs alianţa hoţilor în acest sens”, a scris el.

Ministrul precizează că după ce au văzut că acesta nu poate fi șantajat, hoții au recurs la falsificări.

„În rezultatul spargerii contului meu personal de pe o reţea de socializare, în spaţiul public au fost publicate fragmente din corespondenţa mea. Mai multe convorbiri de-ale mele au fost trunchiate, deplasate şi rupte din context, fapt care a dus la denaturarea informaţiei cu scop de manipulare şi fabricare a unor falsuri grosolane în adresa mea, a colegilor şi a familiei mele. După ce au văzut că nu au nimic cu ce să mă șantajeze, au recurs la falsificări și „desenări” grosolane. Și vor mai continua, fiindcă nu au de gând să se oprească aici”, a adăugat Litvinenco.

În acest sens, demnitarul a anunțat că declară cu toată răspunderea că nici pe parcursul mandatului și nici înainte de acesta nu a comis acte care să încalce legea sau să atragă orice alt fel de sancţiune: „Sunt gata să răspund pentru acțiunile mele în fața cetatenilor, dar nu mă voi lăsa intimidat în faţa hoţilor şi corupţilor care au jefuit ţara timp de 30 de ani şi care vor să-i oprească parcursul spre libertate, democraţie şi prosperitate”.

Amintim că, miercuri, 9 noiembrie, canalul oficial de Telegram al președintelui Maia Sandu, dar și al lui Andrei Spînu, au fost sparte. În mesajele publicate, se făcea trimitere la un link către un site pe care au apărut pretinse scurgeri de corespondență a ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.