Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seria de cărţi pentru copii 'Aventurile lui Ţup' va fi tradusă în Turcia şi Ungaria

idu.ro
fetiță cărți

Primele două volume din seria de cărţi pentru copii "Aventurile lui Ţup" de Alex Donovici, parte din colecţia Poveştile Cristinei de la Curtea Veche Publishing, vor fi traduse şi publicate de editurile Hayalkurdu Publishing (Turcia) şi Móra Publishing (Ungaria), notează news.ro.

"Ţup. Imposibil e doar un cuvânt" (Curtea Veche Publishing, 2018)şi "Ţup. Salvatoarea iernii" (Curtea Veche Publishing, 2019) sunt primele două volume ale serieice vor fi traduse - din cele cinci de până acum, ce includ şi o carte de colorat.

Seria a devenit în ultimii ani un fenomen printre copiii şi părinţii din România datorită personajelor, a ilustraţiilor Stelei Damaschin-Popa şi a temelor abordate de Alex Donovici într-un mod modern şi empatic: toleranţa, curajul, prietenia, importanţa sportului, a mâncatului sănătos şi a protecţiei mediului înconjurător.

Drepturile de traducere pentru seria "Ţup" au fost vândute de Curtea Veche Publishing prin agentul literar Silviu Săndulescu şi au marcat un precedent important pentru traducerea în alte limbi a unei serii pentru copii scrisă de un autor român.

Dedicată copiilor de 4-10 ani, emoţionanta serie „Aventurile lui Ţup” a devenit o alegere firească pentru editorii străini, cuprinzând cele mai populare cărţi din colecţia Poveştile Cristinei. Aceasta a fost creată de Cristina şi Alex Donovici pornind de la fenomenul online cu acelaşi nume (site-ul de poveşti audio povestilecristinei.ro) şi conţine în prezent13 titluri (inclusiv o carte de colorat şi un audiobook), publicate în doar trei ani şi însumând vânzări de peste 120.000 de exemplare.

"Am creat un personaj care să crească odată cu cititorii cărţilor noastre. Prima carte din serie o prezintă pe Ţup, un pui de ciocârlie născut fără aripi care a reuşit, prin curaj, speranţă şi determinare, nu doar să îşi facă prieteni buni, ci să salveze pădurea. Impactul pe care l-a avut această poveste emoţionantă asupra copiilor şi părinţilor din toată ţara a fost copleşitor pentru noi", spune Alex Donovici.

Întreaga serie este ilustrată de Stela Damaschin-Popa, una dintre cele mai versatile şi longevive ilustratoare (peste 60 de cărţi ilustrate în România, Republica Moldova, SUA, Rusia). Aceasta a fost nominalizată doi ani consecutiv la premiul Astrid Lindgren Memorial Award şi a primit Diploma de Onoare IBBY (International Board on Books for Young People), premiu supranumit „Micul Nobel”, patronat de Regina Margareta a II-a a Danemarcei.

PovestileCristinei.ro a pornit din dorinţa Cristinei şi a lui Alex Donovici de aoferi fetiţei lor, Alexandra, poveşti gândite pentru vremurile noastre, adaptate atât pentru nevoile părinţilor, cât şi cele ale celor mici. Alături de seria “Aventurile lui Ţup”, Alex Donovici a mai scris „O iarnă de poveşti” (coautor), „Întâmplări vindecătoare” (coautor), „Comoara lui Ben” şi „Ale şi sufletul cărţilor”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.