Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serialul care va surclasa producția Game of Thrones. O investiție de jumătate de miliard de dolari

GOT snow

Sezonul final al serialului "Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones" a debutat duminică în toată lumea, fiind considerat unul dintre cele mai de succes și premiate seriale, înregistrând milioane de fani în întreaga lume, însă presa scoțiană anunță că Amazon intenționează să realizeze o producție care își propune să surclaseze succesul GoT.

Filmnow.ro:

Amazon realizeaza un serial extrem de scump bazat pe romanele "Lord of the Rings" scrise de J.R.R. Tolkien. Cu investitii de 250 de milioane de dolari doar pentru drepturi de autor si inca 250 pentru realizarea primelor doua sezoane, productia isi propune sa surclaseze succesul "Game of Thrones".
Potrivit publicatiei scotiene Daily Record, filmarile pentru serial vor incepe in luna august si vor avea loc in Leith, Edinburgh, Scotia, intr-un vast spatiu de studiouri care a gazduit si echipa "Avengers": "producatorii de la Stapanul Inelelor spera sa finalizeze totul in intervalul august - noiembrie".
Constient de succesul pe care l-ar putea avea un proiect inspirat de scrierile lui J.R.R Tolkien, Jeff Bezos, fondatorul Amazon si cel mai bogat om din lume, a confirmat ca va produce un serial care sa concureze cu "Urzeala Tronurilor".
Astfel, "Stapanul inelelor" va reveni la viata pentru o jumatate de miliard de dolari, o suma uriasa daca tinem cont ca trilogia de pe marile ecrane a costat aproape trei sute de milioane.
Actiunea serialului se va desfasura inaintea intamplarilor din trilogie, iar mai nou s-a aflat ca mare parte din intriga s-ar putea roti in jurul tanarului Aragorn. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Informaţia, primită de Reuters de la surse apropiate discuţiilor din interiorul BCE, arată genul de incertitudini cu care Mario Draghi şi instituţia pe care o conduce se confruntă în condiţiile în care mandatul preşedintelui se apropie de final. Alte presiuni vin dinspre pieţe. Un indicator tehnic al aşteptărilor investitorilor din zona euro privind inflaţia a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimii trei ani. Cu alte cuvinte, pieţele pun sub sem­nul îndoielii puterea băncii centrale a zonei euro de a aduce inflaţia la ţintă. De aceea, spun specialiştii, BCE trebuie să îi convingă pe sceptici că este dispusă să folosească noi mijloace de stimulare pentru a accelera creşterea economică a regiunii. Strategii de la Natixis, o bancă de investiţii franceză, cred că BCE va trebui să reia programul de ajustare cantitativă (de achi­ziţii de active) în 2020. S-ar putea acumula, de ase­menea, presiuni politice. Draghi a început să-şi pună, public, semne de întrebare privind indepen­denţă Rezervei Federale americane, cea mai pu­ternică bancă centrală din lume. În plus, retragerea preşe­dintelui BCE va veni odată cu schimbări împor­tante la conducerea instituţiei care ar putea introduce acolo diverse pârghii politice. Până acum, BCE a reuşit să se menţină la distanţă de influenţa po­li­ticului.
Astfel, anul acesta se anunţă unul de mare dramatism, scrie The Economist. Trei dintre cei şase membri ai boardului executiv vor pleca. Printre ei, Draghi şi economistul şef Peter Praet. De asemenea, până la sfârşitul anului, opt dintre cei 19 guvernatori de bănci centrale naţionale din consiliul de politică monetară se vor fi retras. În plus, sfârşitul epocii Draghi, care a durat opt ani, coincide cu alegeri europarlamentare şi cu schimbări în componenţa Comisiei Europene. Preşedintele BCE este numit de Consiliul European, format din şefii de state şi de guverne din UE. Dacă încercările lor de preluare a şefiei CE sau a Consiliului eşuează, francezii şi germanii ar putea căuta să pună la conducerea BCE un conaţional ca premiu de consolare. Germanii ar putea căuta să aducă un alt nordic care se opune politicilor laxe. Astfel de schimbări şi manevre pot altera cursul politicii monetare. Decizii pripite sau neinspirate ar putea însemna şubrezirea apărării în faţa încetinirii economice şi a inflaţiei prea slabe. Statutul greu câştigat al BCE de gardian al euro ar putea ajunge în pericol.(Mai multe detalii AICI)

RFI:

Arme de fabricaţie franceză au fost folosite în Yemen, împotriva civililor, scrie site-ul francez de investigaţie media Disclose. Informaţiile au fost contestate de autorităţile franceze potrivit cărora armele în cauză nu au ajuns pe front.
Site-ul Disclose citează un raport al Direcţiei de informaţii militare prezentat în guvern în octombrie. Documentul clasat «secret» a fost transmis, potrivit site-ului, către preşedintele Emmanuel Macron, ministrului Armelor, premierului, ministrului de Externe.
În el este detaliat arsenalul francez utilizat de Arabia Saudită şi Emiratele Arabe Unite împotriva rebelilor houthis din Yemen. Pe baza acestor documente, o echipă de jurnalişti proveniţi din media franceză estimează că armele franceze s-au utilizat în acest conflict, împotriva civililor.
Jurnalişti de investigaţie au publicat pe site-ul Disclose o anchetă intitulată «Yemen Papers» în care au inclus hărţi şi fotografii în care pot fi observate tancuri ale companiei franceze Nexter, prezente în Arabia Saudită – la frontiera cu Yemen, tancuri Leclerc dotate cu muniţie franceză observate în Yemen, aflate în poziţie defensivă în mai multe baze, printre care în Aden, în sudul ţării.
Dispozitive fabricate de Thales sunt folosite de forţele aeriene saudite «şi ar putea fi folosite în Yemen» se arată în nota Direcţiei de Informaţii militare franceze. Iar avioane de vânătoare Mirage 2000-9 operează în Yemen, folosind o bază din Eritreea.
Pe mare, o fregată de fabricaţie franceză participă la un blocadă navală, se arată în documentul autorităţilor franceze.
Pe baza acestor informaţii, jurnaliştii de la Disclose – în parteneriat cu alte media, estimează că arme franceze au fost folosite pe front, în zone în care au murit civili. Spre exemplu, în noiembrie 2018, tancuri franceze au fost folosite pe frontul din oraşul port Hodeida, unde au murit 55 de civili, potrivit unui ong american. (Mai multe detalii AICI)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.