Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serie A și-a prezentat scuzele după o campanie antirasism în care au fost folosite tablouri cu maimuțe

facebook.com
Serie A

Prima ligă de fotbal din Italia, Serie A, prin vocea președintelui executiv Luigi De Siervo, și-a prezentat scuzele, după ce o campanie antirasism în care au fost folosite tablouri cu maimuțe a generat numeroase controverse, potrivit Mediafax.

"Îmi prezint scuzele către toți cei care au fost jigniți. Deși artistul a explicat că sensul creației sale a fost cu adevărat un mesaj împotriva rasismului, opera sa a fost contestată. Ceea ce nu poate fi pus sub semnul întrebării este condamnarea puternică și constantă împotriva tuturor formelor de discriminare și rasism, pe care ne-am angajat să le eliminăm din Serie A", a spus Luigi De Siervo, potrivit Football Italia.

De asemenea, într-un comunicat citat de BBC, De Siervo a transmis că "am realizat că a fost nepotrivită (n.r. - campania antirasism în care au fost folosite maimuțe)".

Artistul Simone Fugazzotto, cel care a realizat tablourile, s-a apărat, spunând că "toți suntem maimuțe", iar "arta mereu a generat discuții și controverse".

Situație sumbră pentru România! Gradul de îndatorare a firmelor românești este cel mai ridicat la nivel european

Luigi De Siervo, directorul executiv al Serie A, a prezentat, luni, în cadrul unei campanii antirasism, trei tablouri în care sunt înfăţişate maimuţe. Ideea acestuia a stârnit mai multe reacţii negative din partea fotbalului italian. Tablourile înfăţişau trei maimuţe pictate pe faţă şi au fost realizate de artistul Simone Fugazzotto. Acestea ar fi urmat să fie amplasate la sediul Serie A, din Milano.

"Din nou, fotbalul italian lasă lumea fără cuvinte. E greu să-ţi dai seama la ce s-a gândit Serie A. Cu cine s-au consultat? Într-o ţară în care autorităţile nu reuşesc să gestioneze problema rasismului săptămână după săptămână, Serie A a lansat o campanie care pare o glumă bolnavă. Aceste creaţii sunt atroce. Vor fi contraproductive şi vor continua dezumanizarea oamenilor de origine africană. E timpul ca formaţiile progresiste din campionat să îşi facă auzită vocea", a transmis FARE, una dintre organizaţiile care luptă pentru combaterea rasismului.

"Folosirea maimuţelor în campania antirasism este complet nepotrivită, subminează orice intenţie pozitivă şi va fi contraproductivă. Sperăm ca Serie A să revizuiască asta şi să înlocuiască imaginile campaniei", a transmis şi Kick It Out, o altă astfel de organizaţie.

Nici cluburile din Serie A nu au rămas indiferente, AS Roma scriind pe Twitter: "Am fost foarte surprinşi să vedem ceea ce pare a fi o campanie antirasism în Serie A, unde au fost folosite imagini cu maimuţe. Înţelegem că Liga vrea să combată rasismul, dar nu credem că astfel este corect". De asemenea, AC Milan a transmis că nu este "deloc de acord cu folosirea maimuțelor".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.