Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeriful din Los Angeles cere o anchetă independentă după ce oamenii săi ucid un tânăr latinoamerican

unsplash.com
los angeles

Autorităţile comitatului Los Angeles au cerut deschiderea unei anchete independente cu privire la moartea lui Andres Guardado, în vârstă de 18 ani, un tânăr paznic de origine latinoamericană, ucis prin împuşcare de oameni ai şerifului în circumstanţe tulburi, joi, cu şase gloanţe, în oraşul Gardena, în contextul unor manifestaţii care denunţă britalitatea poliţiei vizând minorităţi în California şi în Statele Unite, relatează AFP, potirivt news.ro.

Sute de persoane au manifestat după moartea lui Guardado, iar o manifestaţie a fost dispersată duminică de oamenii şerifului cu tiruri de gaz cu piper şi gloanţe de cauciuc.

Conducerea comitatului Los Angeles a cerut marţi, în unanimitate, deschiderea ”unei anchete aprofundate şi independente” în vederea clarificării circumstanţelor acestui deces.

Şeriful din Los Angeles i-a cerut luni, în contextul unei polemici tot mai aprinse pe tema morţii tânărului, procurorului Californiei să supervizeze investigaţiile şi a anunţat că vrea să acţioneze în ”deplină transparenţă”.

Pliţiştii susţin că tânărul a fost împuşcat în faţa unui garaj după ce a ”scos o armă de mână”, însă membrii familiei lui Andres Guardado dau asigurări că a fost luat drept ţintă de la spate, în timp ce fugea.

itește și: Lovitură DURĂ de la DNA pentru directorul UNIFARM - Control judiciar pentru fapte de luare de mită, abuz și favorizarea unor persoane

Potrivit serviciului şerifului, poliţiştii se aflau într-o misiune de patrulare atunci când s-au apropiat de Andres Guardado, care era îmbrăcat în civil şi avea asupra sa o armă.

Este vorba, susţin ei, de o armă de vânătoare ilegală şi neînregistrată.

Nicio înregistrare video a dramei nu a apărut deocamdată, iar oamenii şerifului nu erau echipaţi cu camere.

Rezultatul autopsiei tânărului nu au fost făcute publice de către poliţie, alimentând suspiciunile familiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.