Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Servicii medicale de circa 169.000 euro, decontate pentru suceveni în străinătate

Sanador
centrul oncologic spital

Un număr de 22 de suceveni au beneficiat în acest an de servicii medicale acordate în străinătate în valoare totală de 168.785 de euro, a informat, joi, directorul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava, Claudiu Cobuz, potrivit Agerpres.

El a spus că, în 2019, s-au eliberat 22 de formulare europene S2 (E112) prin care persoanele asigurate pot beneficia de tratament în statele membre ale Uniunii Europene, în condiţiile în care tratamentul respectiv se regăseşte printre serviciile medicale prevăzute în pachetul de servicii de bază şi nu i se poate acorda în intervalul de timp necesar în mod normal pentru obţinerea tratamentului respectiv în România, avându-se în vedere starea de sănătate a persoanei solicitante şi evoluţia probabilă a bolii.

Prin intermediul formularelor E112, pacienţii au efectuat tratament gratuit în străinătate, aceştia adresându-se unor unităţi sanitare din Italia, Ungaria, Austria, Elveţia şi Germania, pentru afecţiuni neurologice, pediatrice, ortopedice, dermatologice, boli ale sistemului circulator, afecţiuni oncologice şi afecţiuni ORL.

Cobuz a dat ca exemplu cazul unei gravide care s-a adresat în luna octombrie CAS Suceava pentru a i se elibera formularul european E112, cu care să se deplaseze în Germania pentru a primi servicii medicale decontate din FNUAS.

Patologia ce a determinat eliberarea formularului E112 a fost o malformaţie cardiacă severă (trunchi arterial comun) a fătului, diagnosticată antenatal.

Femeia însărcinată în 33 de săptămâni a născut în Germania, la o clinică specializată în chirurgie cardiovasculară pediatrică.

După naştere, CAS Suceava a eliberat, conform legislaţiei în vigoare, un al doilea formular european E112, de această dată pentru nou-născut, pentru a fi supus intervenţiei chirurgicale specifice care i-a salvat viaţa bebeluşului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.