Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete palestiniene și arabii plănuiesc înlăturarea lui Netanyahu din alegeri (presă)

intpolicydigest.org
Benjamin Netanyahu

Oficiali palestinieni vorbesc despre o întâlnire recentă cu membrii arabi israelieni din Knesset, care a avut ca scop zădărnicirea șanselor lui Netanyahu la alegeri, relatează Israel Today.

"Spiritul lui Benjamin Netanyahu a planat la întâlnirea șefilor partidelor arabe cu șeful serviciilor de informații palestiniene", a declarat duminică un oficial de rang înalt din cadrul Autorității Palestiniene (AP), în urma articolelor de presă despre întâlnirea dintre deputații Ayman Odeh, Ahmed Tibi și Sami Abu Shahada, șefii fracțiunii majoritare arabe Joint List, și Majd Faraj, șeful serviciilor de informații ale AP și un apropiat al șefului AP, Mahmoud Abbas, potrivit surselor jurnalistice menționate mai sus.

Sursa a declarat că "întâlnirea a avut loc în condițiile în care în sală, ca și la vârful întregii Autorități Palestiniene, există îngrijorare cu privire la revenirea lui Benjamin Netanyahu la funcția de prim-ministru al Israelului și la formarea unui bloc de extremă dreapta", după cum a spus acesta.

Șeful serviciilor de informații ale AP le-a spus parlamentarilor arabi că divizarea forțelor și proliferarea listelor în cadrul sectorului arab din Israel ar putea duce la absența alegătorilor arabi din secțiile de votare și le-a cerut "să lase diferențele deoparte și să unească forțele tuturor partidelor arabe, inclusiv Ra'am-ul lui Mansour Abbas, pentru a înclina balanța într-un mod care să împiedice dreapta să formeze următorul guvern în Israel", a declarat înaltul oficial.

Întâlnirile dintre parlamentarii arabi și înalții oficiali ai AP "sunt o chestiune de rutină", a spus el, "dar de data aceasta, provocarea electorală a fost cea care a determinat partidele să se întâlnească și să discute modalități de a împiedica revenirea lui Netanyahu și de a zădărnici mișcările sale politice", a adăugat oficialul, membru al uneia dintre instituțiile de conducere.

Sursa a adăugat că Odeh a declarat în timpul întâlnirii că este optimist în privința posibilității de a unifica rândurile. Pe de altă parte, însă, Tibi s-a îndoit de fezabilitatea unei astfel de mișcări, dar a promis să acționeze și să încerce să unifice rândurile.

Implicarea AP în alegerile din Israel, așacum reiese cel mai recent din reuniunea de la Ramallah, nu este un fenomen nou și în ultimii ani au existat mai multe cazuri care au dezvăluit amploarea acestuia. O gamă largă de dovezi arată că Odeh beneficiază de conexiuni directe cu Ramallah și cu biroul lui Abbas, dar în același timp este, de asemenea, supusă criticilor, relatează jurnaliștii citați.

Înaintea alegerilor din aprilie 2019, în mass-media palestiniană a fost publicat un document care arată că un oficial al AP a cerut ca 15 milioane de shekeli să fie transferate în beneficiul alegerilor din Israel, destinate forțelor și partidelor, precum și personalităților publice care au fost convenite în prealabil.

Detalii despre implicarea AP în recentele runde de alegeri au fost, de asemenea, publicate de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.