Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Servicii secrete ucrainene: Forțele armate pot rupe coridorul terestru al Federației Ruse cu Crimeea înainte de debutul iernii

russia-briefing.com
crimeea

Șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerului Apărării de Kiev, Kirilo Budanov, a declarat pentru The Economist că armata ucraineană ar putea avea timp să taie coridorul terestru al Rusiei cu Crimeea ocupată înainte de iarnă și că rușii anticipează această mutare.

Potrivit șefului GUR, rușii au început să-și facă rezerve și să desfășoare trupe suplimentare în zonă. „Dar spre deosebire de ceea ce declara Federația Rusă, nu are absolut nicio rezervă strategică”, a continuat el.

Budanov a indicat că a 25-a Armată combinată rusă, care acum se află desfășurată pe frontul de est, are doar 80% din personal și 55% din echipamentul necesar.

Ucraina spune că nu se poate vorbi de eliberarea țării fără ca rușii să fie alungați din peninsula Crimeea anexată de Moscova în 2014.

Kievul are deocamdată ca prim obiectiv străpungerea frontului în sud şi atingerea Mării Azov pentru a separa trupele ruse şi a le tăia coridorul terestru spre Crimeea.

Armata ucraineană a efectuat numeroase lovituri asupra podului Kerci, care leagă peninsula Crimeea anexată şi Rusia continentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.