Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de informații britanice: Rezerviști ruși, nevoiți să își cumpere veste antiglonț

lrt.lt
mobilizare

Mulți rezerviști ruși chemați să lupte în Ucraina sunt probabil nevoiți să își cumpere propriile veste antiglonț, iar prețurile acestora au crescut vertiginos, se arată în cea mai recentă informare a serviciilor de informații britanice, anunță Mediafax.

Potrivit Ministerului britanic al Apărării, cantitatea medie de echipament personal pe care Rusia o furnizează rezerviștilor săi mobilizați este „aproape sigur mai mică decât cea deja slabă furnizată trupelor desfășurate anterior”.

„Mulți rezerviști sunt probabil nevoiți să își achiziționeze propriile veste antiglonț, în special vesta modernă 6B45, care ar trebui să fie distribuită în general unităților de luptă ca parte a programului de echipament personal Ratnik”, arată ministerul, citat de The Guardian.

Conform aceleiași surse, vestele se vând pe site-urile rusești la prețuri de 40.000 de ruble (aproximativ 640 de dolari), în creștere de la aproximativ 12.000 de ruble în aprilie.

„Corupția endemică și logistica slabă rămân unele dintre cauzele care stau la baza performanței slabe a Rusiei în Ucraina”, mai arată ministerul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.