Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de informații din Coreea de Sud dau bomba: Coreea de Nord pregătește un test nuclear

nbr.org
coreea de nord

Coreea de Nord a încheiat pregătirile în vederea unui test nuclear şi aşteaptă cel mai bun moment pentru a-l declanşa, a declarat joi un deputat sud-coreean, citând informaţii furnizate de serviciul secret sud-coreean (NIS), transmit AFP şi Kyodo. 'Pregătirile pentru un test nuclear sunt acum încheiate şi (Phenianul) caută acum momentul potrivit' pentru a-l efectua, a declarat presei deputatul Ha Tae-keung, membru al comisiei pentru informaţii a Adunării Naţionale. În pofida extinderii rapide a epidemiei de COVID-19, au fost detectate de asemenea semne ale unei lansări de rachete, a prevenit NIS într-un briefing cu membrii comisiei, scrie Agerpres.

Preşedintele american Joe Biden soseşte vineri la Seul pentru o serie de summituri, în prima sa deplasare în Asia în calitate de preşedinte. 'Informaţiile noastre reflectă posibilitatea reală' a unui test cu rachete cu capacitate nucleară sau a unui test cu armă nucleară în timpul vizitei preşedintelui Biden, a declarat miercuri consilierul pentru securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan. Tot miercuri, preşedinţia de la Seul a transmis că liderii Coreei de Sud şi Statelor Unite au un 'plan B' pregătit pentru forţele combinate ale celor două ţări pentru situaţia în care va avea loc o provocare majoră.

În briefingul de joi, NIS a mai menţionat că Phenianul pare să fi refuzat neoficial să primească ajutor medical din Coreea de Sud în contextul epidemiei de COVID-19. Coreea de Nord a anunţat primele sale cazuri de COVID-19 săptămâna trecută, iar de atunci semnalează câteva sute de mii de cazuri de 'febră' zilnic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.