Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de intervenţie continuă operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie îzbucnit în apropierea centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl

cernobil

Serviciile de intervenţie continuau, luni după-amiază, operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie îzbucnit în apropierea centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl, anunță MEDIAFAX.

Autorităţile ucrainene au anunţat, luni după-amiază, că operaţiunile de stingere a incendiului de vegetaţie izbuncnit în jurul centralei nucleare dezafectate de la Cernobîl continuă, pe fondul preocupărilor privind răspândirea radiaţiilor, informează agenţia Associated Press.

Citește și: Klaus Iohannis, despre rectificarea bugetară: Vom avea o situație complicată a bugetului

Autorităţile au anunţat că au depistat un individ suspectat că a declanşat incendiul prin arderea voluntară a vegetaţiei. Bărbatul de 27 de ani a declarat că a dat foc "pentru a se distra", după care nu a mai putut stinge incendiul din cauza vântului.

Incendiul în jurul fostei centrale nucleare a izbucnit sâmbătă. Centrala de la Cernobîl este izolată în urma accidentului nuclear din 1986.

Pompierii au stins o parte a incendiului, care a afectat cinci hectare, dar focul persistă pe alte 20 de hectare.

Citește și: Klaus Iohannis aduce vești bune: Primim în această săptămână 2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forţe de ordine, 8 milioane de măști care vor ajunge la populație

Autorităţile au anunţat că nivelul radiaţiilor în zona incendiilor a crescut, dar în oraşul Kiev, aflat la 100 de kilometri distanţă, sunt în limite normale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.