Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de securitate ruse au arestat 69 de extremişti islamişti

jurnaldevrancea.ro
catuse

Serviciile de securitate ruse, FSB, au anunţat marţi că au arestat în regiunea Moscova 69 de persoane suspectate de apartenenţă la mişcarea sunnită Tablighi Jamaat, interzisă şi considerată ''extremistă'' în Rusia, relatează AFP. FSB a indicat într-un comunicat că a destructurat activităţile ilegale ale unor grupuri sub acoperire legate de mişcarea Tablighi Jamaat, care pregăteau acţiuni împotriva forţelor de ordine şi ai căror şefi sunt originari din Asia Centrală.

În cursul operaţiunii au fost confiscate multe materiale, de la ''literatură extremistă'' la mijloace de comunicare şi hard disk-uri. Mişcarea de predică sunnită ultraconservatoare Tablighi Jamaat, fondată în India în timpul colonizării britanice, se consideră apolitică şi susţine că are milioane de membri în lumea întreagă. Ea este catalogată drept ''extremistă'' în Rusia, conform Agerpres.

Autorităţile ruse anunţă constant că au dejucat planuri de atentate, arestând în principal presupuşi membri ai grupării jihadiste Stat Islamic sau ai filialei sale ruse ''Emiratul Caucazului''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.