Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile în PSD!? Se anunță furtuna!... zilele premierului par numărate

LinkedIn
cadere prabusire

Bomba stă să explodeze! Nu știe nimeni dacă e vorba de zile sau săptămâni, dar e cert că se va întâmpla. Zilele lui Sorin Grindeanu în fruntea Guvernului României par numărate! Câteva elemente puse cap la cap duc la acest deznodământ implacabil.

Decuplarea Guvernului de partid e certă de aproximativ două luni, iar zvonurile că nu prea există nici o comunicare între premier și președintele PSD par a nu fi chiar simple zvonuri. Lucrurile s-au desfășurat cu repeziciune și în acest sens voi enumera câteva momente cheie:

- 20.04.2017, președintele PSD se arată extrem de nemulțumit public că SRI-ul numește oameni în Guvern și nu premierul, prin partid: "Eu sper ca premierul Grindeanu să ceară de la SRI informaţii despre persoane pe care intenţionează să le numească în funcţie, nu avize. Decizia de numire în funcţie trebuie să şi-o păstreze prim-ministrul, să ţină cont de acele informaţii, pentru că nu cred că SRI trebuie să avizeze numiri pe care le face un premier în Guvern sau în structurile guvernamentale. Sper ca decizia finală să rămână a prim-ministrului, e vorba de echipa pe care şi-o face, nu să fie influenţat de o instituţie care nici nu cred că urmăreşte asta", a spus Dragnea la Antena 3, întrebat dacă este adevărat că premierul Grindeanu, ca şi fostul premier Victor Ponta, cere avizul SRI pentru orice numire pe care o face în aparatul guvernamental.

- 10.05.2017, prim-ministrul lipsește fără nici o explicație de la ședința Comitetului Executiv al PSD (CEx al PSD) - Este ședința în care conducerea PSD decide execuția lui Șerban Nicolae pentru ieșirea în decor cu Legea grațierii și amendamentele care păreau a fi făcut din PSD remorca lui Traian Băsescu. Mihai Fifor, vehiculat ca posibil premier imediat după alegeri devine șeful de Grup al PSD la Senat, iar Robert Cazanciuc, fostul ministrul al Justiției în Echipa Ponta este uns șef al importantei Comisii Juridice a Senatului României.

- 18.05.2017, stiripesurse.ro prezintă documentul trimis de Guvern sub semnătura prim-ministrului la Curtea Constituțională în care solicită respingerea ca inadmisibilă a excepției ridicate de Bombonica Prodana (fostă Dragnea) privind abuzul în serviciu în sensul punerii unui prag. Nu a mirat pe nimeni avizul de la Guvern cât argumentația folosită și limbajul violent ce reiese din documente - Documentul poate fi consultat AICI/ Mulți din partid vorbesc pe la colțuri că ”premierul s-a predat SRI”.

- 19.05.2017, revine în actualitate tema acoperiților. Aflat la Bacău, în campanie electorală pentru alegerile locale parțiale din iunie, președintele PSD a revenit la temă: ”Nu există serviciu secret din România care să nu fi avut și să nu aibă colaborări foarte strânse cu PSD-ul. E un partid iubit, cu un sediu foarte deschis și foarte foarte accesat. De asta ne simțim și foarte protejați. Noi nu avem nevoie de niciun serviciu secret. Le avem pe toate”, a spus Liviu Dragnea, președinte PSD.

Lucrurile par a fi destul de clare și singura întrebare este doar una  - Când?

Deocamdată, prăpastia se lărgește și nu pare a fi cale de întoarcere. Premierul merge separat la acțiuni de partid și nu alături de conducerea centrală și de Coaliția care îi asigură sprijinul parlamentar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.