Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete britanice avertizează guvernul asupra riscurilor Inteligenţei Artificiale

8ways.ch
inteligenta artificiala

Şeful departamentului de telecomunicaţii al serviciilor secrete britanice (GCHQ), Jeremy Fleming, a prezentat marţi guvernului de la Londra o analiză asupra riscurilor pentru securitatea naţională asociate dezvoltării Inteligenţei Artificiale (AI), relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Downing Street, biroul premierului Rishi Sunak, a informat după această reuniune că Fleming a oferit o "evaluare lucidă" asupra ameninţărilor pe care le implică această tehnologie emergentă, în special a acelora pe terenul "dezinformării".

Consiliera ştiinţifică principală a guvernului britanic, Angela McLean, a abordat la rândul ei "potenţialele domenii de aplicare şi riscuri" ale Inteligenţei Artificiale.

Miniştrii britanici "s-au declarat de acord asupra potenţialei capacităţi transformatoare a Inteligenţei Artificiale"

Miniştrii britanici "s-au declarat de acord asupra potenţialei capacităţi transformatoare a Inteligenţei Artificiale" şi au subliniat că este "de o importanţă vitală să fie păstrată încrederea cetăţenilor cu privire la folosirea ei", a mai semnalat Downing Street.

Pentru a menţine această încredere, notează guvernul britanic, este necesară "o reglementare care să ofere oamenilor siguranţă, dar care să nu inhibe inovaţia".

Premierul Sunak a susţinut în faţa membrilor Cabinetului său că Inteligenţa Artificială va fi un aspect primordial atât pentru economia britanică cât şi pentru securitatea naţională. O reglementare asupra utilizării acesteia "poate fi una din politicile cele mai importante pe care le vom dezvolta în anii următori, astfel că trebuie să ne asigurăm că facem lucrurile bine", a concluzionat premierul britanic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.