Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ruse anchetează drepturile de exploatare a zacamintelor din Marea Neagra

Marea Neagra Black Sea

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB, ex-KGB) si Ministerul Apararii din Rusia ar putea bloca drepturile de exploatare a unor zacaminte din Marea Neagra si Marea Azov acordate de Ucraina unor companii înainte de anexarea Crimeii de catre Rusia în martie 2014, relateaza agentia de presa ucraineana Unian.

O decizie în acest sens a fost semnata deja de premierul rus Dmitri Medvedev, a scris marti agentia mentionata, citând serviciul de presa al executivului de la Moscova. Documentul vizeaza 'asigurarea capacitatii de aparare si de securitate a statului (rus) în marile Neagra si Azov'.

'În cazul în care Ministerul Apararii si FSB vor prezenta Agentiei Federale pentru utilizarea resurselor subsolului (Rosnedra) concluzii cu privire la posibile amenintari la adresa apararii si securitatii nationale, Agentia va pregati un proiect de decizie a guvernului rus de a nu acorda solicitantului dreptul de a utiliza sectorul de subsol si, conform procedurii stabilite, va trimite acest proiect de decizie Ministerului Mediului pentru punerea lui în discutie în cadrul guvernului', mentioneaza textul, citat de Unian.

Respectivul document a fost elaborat de Ministerul Mediului de la Moscova pentru punerea în aplicare a unei legi datând din 29 iunie 2015 cu privire la particularitatile reglementarii juridice a relatiilor în domeniul utilizarii subsolului în legatura cu alipirea Crimeii la Rusia si formarea unor entitati noi în cadrul Federatiei Ruse - Republica Crimeea si orasul de importanta federala Sevastopol.

La 21 august, guvernul ucrainean a ordonat holdingului 'Naftogaz Ukrainî' sa angajeze juristi pentru a proteja drepturile sale de proprietate în Crimeea, în conditiile în care Kievul a pierdut controlul asupra companiei de stat Cernomorneftegaz - cea mai importanta companie ucraineana de prospectiuni si exploatarea a zacamintelor din Marea Neagra - dupa anexarea peninsulei de catre Rusia.

La 19 martie 2014, sondele Cernomorneftegaz din Crimeea au fost ocupate de persoane înarmate în uniforme militare fara însemne.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.