Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ruse au aflat cine au stat în spatele atacurilor cibernetice asupra companiei americane SolarWinds

pixabay.com
diverse, anonymous, hackeri

Directorul Serviciului de Informații Externe al Rusiei (SIE/SVR), Serghei Narîșkin, a anunțat că a început să corespondeze cu șeful serviciului britanic de informații, MI6, Richard Moore, relatează Lenta.ru.

”Am început să corespondăm. Cred că nu este un mare secret. Așa cum și trebuie, corespondența este respectuoasă și politicoasă”, a descris Narîșkin într-un interviu pentru BBC.

Comentând această informație, secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, a apreciat că necesitatea comunicării între șefii serviciilor de informații ale Rusiei și Marii Britanii este dictată de bunul simț și este în interesul ambelor țări. ”Este o practică absolut normală – comunicarea între șefii unor departamente atât de sensibile. În orice caz, această comunicare este în interesele ambelor țări”, a spus Peskov, subliniind că, anterior, comunicarea a fost întreruptă – nu din inițiativa Rusiei.

În același interviu, Narîșkin a declarat că SVR nu are nici o legătură cu atacurile cibernetice împotriva companiei americane SolarWinds și a numit posibilii vinovați de spargerea programului software al companiei. Potrivit spuselor sale, în spatele acestei acțiuni s-ar putea afla serviciile speciale ale Statelor Unite și ale Marii Britanii. El a mai subliniat că Moscova nu are nici o legătură cu atacurile cibernetice, cu otrăvirile, spargerile softurilor și amestecul în alegerile din SUA.

UE: se pune la cale o nouă campanie anti-rusă

În altă ordine de idei, el a estimat că Uniunea Europeană pregătește o nouă campanie de defăimare, încercând să acuze Rusia că încurajează o campanie anti-vaccinare. ”Conform informațiilor pe care le deținem, conducerea Uniunii Europene pregătește o nouă campanie de defăimare împotriva Rusiei, încercând, acum, să acuze Moscova că sprijină mișcarea ”anti-vaccinare” de peste hotare. Cinismul și ipocrizia nu au, într-adevăr, nici o limită”, a declarat Narîșkin.

El a arătat că Rusia susține în mod insistent un dialog cu structurile de profil ale Uniunii Europene, cu conducerile țărilor membre ale organizației cu scopul de a contribui la o cât mai rapidă vaccinare pe scară largă a populației Europei, inclusiv cu folosirea serului ”Sputnik V”, verificat și care s-a recomandat de la sine.

”Adevărata frână în calea extinderii vaccinării în țările europene o constituie opoziția oficialilor Uniunii Europene”, a spus directorul SVR, arătând că Agenția Europeană a Medicamentelor, reacționând la indicațiile neformale ale înalților oficiali ai UE, continuă să blocheze certificarea vaccinurilor rusești. ”Cum să nu te gândești la motivația unei asemenea poziții odioase? Ce se află în spatele ei – o concurență ce nu onorează, o corupție banală sau o politică inumană, unde boala, suferința și moartea oamenilor sunt secundare? Iar pe primul loc se află numai obiective politice. Locuitori ai Europei, pregătiți-vă, asupra voastră se va revărsa, curând, o nouă cascadă de minciuni despre Rusia”, a spus Narîșkin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.