Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete turce l-au eliminat într-o operaţiune în străinătate pe presupusul creier al unui atentat-sinucigaş revendicat de kurzi

realitatea.net
spion

Serviciile secrete turce l-au eliminat într-o operaţiune "în străinătate" pe presupusul "creier" al unui atentat-sinucigaş revendicat de insurgenţii kurzi care a ucis 12 poliţişti turci în 2016, a anunţat luni agenţia de presă de stat Anadolu, citată de France Presse, potrivit Agerpres.

Atacul în cauză a avut loc pe 26 august 2016 împotriva sediului poliţiei antirevoltă din Cizre, în sud-estul Turciei, în apropiere de graniţa cu Siria. El a fost revendicat de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), care poartă un război sângeros de gherilă împotriva Ankarei din 1984.

Citând surse de securitate, Anadolu a susţinut că presupusul creier al acestui atac, identificat drept Mesut Taskin, a fost "neutralizat" de serviciile secrete turce (MIT) în timpul unei operaţiuni "desfăşurate în străinătate", fără alte precizări.

Cartierul general al PKK se află la Kandil, în nordul Irakului, unde armata turcă desfăşoară trupe în mod regulat.

Atentatul de la Cizre a avut loc în a treia zi a unei ofensive pe scară largă a forţelor turce în Siria vecină împotriva miliţiilor kurde şi jihadiştilor grupării Stat Islamic (SI).

Turcia a fost lovită în 2015 şi 2016 de numeroase atentate mortale atribuite sau revendicate de gruparea Stat Islamic sau de rebeliunea kurdă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.