Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ucrainene: Cerealele furate de ruși se află deja pe Marea Mediterană

talensetu
vapor

Cerealele furate de trupele ruse din zonele ocupate din Ucraina au fost deja trimise în Marea Mediterană, iar destinaţia cea mai probabilă pare a fi Siria. De acolo, ”cerealele pot fi introduse ilegal în alte ţări din Orientul Mijlociu”, a anunţat departamentul de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării, citat de CNN.

Potrivit Departamentului de informaţii al Ministerului ucrainean al Apărării, ”o parte semnificativă a cerealelor furate din Ucraina se află pe nave de marfă solidă sub pavilion rusesc în Marea Mediterană”.

”Destinaţia cea mai probabilă este Siria. De acolo, cerealele pot fi introduse ilegal în alte ţări din Orientul Mijlociu”, se mai arată în comunicat.

Ruşii ”continuă să exporte alimente furate din Ucraina pe teritoriul Federaţiei Ruse şi al Crimeei ocupate”, se mai precizează în comunicat.

Serviciile de informaţii ucrainene au precizat că într-una dintre principalele zone producătoare de cereale - în jurul orașului Polohî din regiunea Zaporizhzhia - se pregătesc cereale și semințe de floarea-soarelui aflate în depozit pentru a fi transportate în Rusia. O coloană de camioane rusești a părăsit orașul Enerhodar, care se află tot în regiunea Zaporizhzhia, sub paza militarilor ruși, a afirmat aceeași sursă. Destinația finală a coloanei a fost Crimeea, a precizat aceasta.

De asemenea, s-au furat cereale în regiunea Harkov, iar din satul Mala Lepetîha, regiunea Herson, 1.500 de tone de cereale au fost duse în Crimeea. Săptămâna trecută, Ministerul Apărării a declarat că aproape o jumătate de milion de tone de cereale ucrainene au fost deja furate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.