Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile speciale din Polonia, au reținut doi suspecţi de pregătirea unor atacuri vizând musulmani

romanialibera.ro
krs polonia

Serviciile speciale poloneze au anunţat miercuri că au arestat doi membri ai unei ”grupări extremiste” suspectate de pregătirea unor atacuri cu explozivi şi arme vizând musulmani care trăiesc în Polonia, relatează AFP, potrivit news.ro.

”Este vorba despre primele două arestări în rândul membrilor acestei grupări care pregătea acte de violenţă în Polonia”, a declarat pentru AFP Stanislaw Zaryn, un purtător de cuvânt al coordonatorului serviciilor speciale, fără să precizeze identitatea celor doi suspecţi.

Agenţia pentru Securitate internă (ABW) anunţă, într-un comunicat, că aceste două persoane au avut deja de-a face cu justiţia, în cadrul unei anchete cu privire la pregătirea unui atac terorist vizând Parlamentul polonez în 2013, cu ajutorul unui vehicul blindat încărcat cu patru tone de explivizi.

Citește și: Dezastru pentru România- Datoria externă a explodat

Planificatorul acestui din urmă proiect a fost condamnat ulterior la 13 ani de închisoare.

Potrivit lui Stanislaw Zaryn, gruparea extrmistă - al cărei nume şi mod de funcţionare nu au fost divulgate - ”se inspira din atacurile teroriste comise de către Anders Breivik şi Brenton Tarrant”, în Norvegia în 2011 şi, respectiv, în Noua Zeelandă în 2019.

Cei doi suspecţi au fost arestaţi la Varşovia şi Szczecin (nord-vest).

Citește și: PNL face dezvăluiri- Viorica Dancilă a mințit: ‘Ii reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declarații este o infracțiune’

Unităţi antiteroriste au efectuat percheziţii în ”numeroase locuri” în centrul, sudul şi nord-vestul Poloniei, în care au confiscat substanţe chimice care permit fabricarea unor cantităţi importante de explozivi.

Potrivit unor estimări, aproximativ 20.000 de musulmani trăiesc în Polonia, o ţară cu 39 de milioane de locuitori, majoritatea de confesiune catolică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.