Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de Ambulanță Județean din Bistrița-Năsăud primește patru autospeciale noi pentru consultații la domiciliu

antena3 cnn
ambulanta 112

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bistriţa-Năsăud beneficiază, începând de luni, de patru autospeciale noi pentru consultaţii la domiciliu, a căror valoare depăşeşte 700.000 de lei şi care au fost achiziţionate printr-un amendament depus la legea bugetului de stat pentru anul în curs, privitor la bugetul Ministerului Sănătăţii.

Iniţiatoarea amendamentului, deputata PNL Diana Morar, a fost prezentă, luni, la recepţia celor patru autospeciale, alături de prefectul de Bistriţa-Năsăud, Teofil Cioarbă, şi de cei doi subprefecţi, Ioan Zăgrean şi Atilla Decsei, de preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, şi de conducerea şi angajaţii SAJ, potrivit Agerpres.

Cele patru autovehicule pentru consultaţii la domiciliu, marca Dacia Duster, sunt fabricate în acest an şi au tracţiune 4x4 semipermanentă, ceea ce va permite accesul echipajelor medicale în zonele cu drumuri greu accesibile, şi au fost echipate şi omologate ca ambulanţe.

Managerul SAJ Bistriţa-Năsăud, Annabella Muzsi, a ţinut să mulţumească tuturor celor care s-au implicat în acest proiect şi a făcut o invitaţie către medicii de familie, să se alăture celor de la Ambulanţă pentru asigurarea gărzilor pentru consultaţiile la domiciliu.

"Cele patru ambulanţe ACD vor deservi linia de gardă de consultaţii la domiciliu, linie de gardă care, în prezent, asigură permanenţa cu un echipaj pe tură, pe judeţ - tura de 12 ore, respectiv echipajul este încadrat de un ambulanţier şi un medic specialist sau primar medicină de familie. În prezent, avem doi medici de familie în acest compartiment, angajaţi, iar celelalte ture sunt asigurate fie de colegii de pe structura de urgenţă, în completare sub formă de gardă, fie de medici colaboratori de la cabinete medicale individuale de pe raza judeţului. Mă folosesc de această ocazie să fac un apel la toţi medicii de familie din judeţ, că îi aşteptăm pentru colaborare în linia de gardă, deoarece, fără medici, aceste patru ambulanţe nu ar putea fi funcţionale", a declarat Muzsi.

La această dată, parcul auto al SAJ Bistriţa-Năsăud este format din aproximativ 40 de autosanitare, cele mai multe de tip B1 şi B2, din care 15 ar trebui casate, având în vedere vechimea şi numărul mare de kilometri parcurşi.

Pentru anul viitor, SAJ Bistriţa-Năsăud intenţionează să deschidă două noi substaţii în localităţile Mureşenii Bârgăului şi Uriu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.