Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de Ambulanţă şi-a suplimentat capacitatea de intervenţie în Timişoara, în contextul caniculei

Inquam Photos / Octav Ganea
salvari UPU covid urgenta ambulanta

Serviciul de Ambulanţă şi-a suplimentat capacitatea de intervenţie în Timişoara cu încă două echipaje şi va face periodic recomandări publice populaţiei, a decis vineri Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului, în contextul caniculei.

Direcţia de Asistenţă Socială a primăriei pune la dispoziţia timişorenilor un dispecerat non-stop pentru cei care au nevoie de ajutor de altă natură decât cea medicală şi care nu se pot deplasa, cum ar fi aprovizionarea cu apă, alimente sau medicamente. De asemenea, toate centrele de zi vor fi deschise zilnic între orele 8,00 - 16,00, pentru orice timişorean care vrea să se răcorească, persoane vârstnice sau oameni fără adăpost.

"Am cerut ca toate serviciile implicate să fie atente la categoriile vulnerabile de cetăţeni şi am solicitat, de exemplu, reprezentanţilor din Poliţia Locală Timişoara să fie prezenţi în teren în anumite zone din oraş, bineînţeles, cu măsurile de protecţie cerute de condiţiile de afară, pentru a putea reacţiona prompt în cazul în care cetăţenii au probleme urgente. Mă refer la zone mai puţine umbrite şi cu trafic ridicat la orele de vârf", a transmis primarul Dominic Fritz, potrivit Agerpres.ro.

Totodată, Societatea de Transport Public Timişoara se va asigura ca echipamentele de aer condiţionat din toate mijloacele de transport să funcţioneze.

Conducerea societăţii a luat decizia ca problemele de climatizare să fie remediate cu prioritate. De asemenea, echipe de intervenţie asigură zilnic udarea liniilor de tramvai şi verifică dilatarea şinelor, precum şi starea firelor aeriene.

Societate de Salubrizare continuă operaţiunile de spălat şi stropit pe arterele principale şi pe străzile adiacente.

Societatea de apă-canalizare Aquatim îi asigură pe timişoreni că în prezent nu sunt probleme de tratare şi distribuţie a apei în municipiu. Societatea s-a oferit să pună la dispoziţie, pentru incendii, surse suplimentare de apă, respectiv 11 autospeciale cu capacitate de 6 mc fiecare.

Totodată, li se reaminteşte cetăţenilor că arderea vegetaţiei uscate, a miriştilor sau a resturilor vegetale în perioadele de caniculă şi secetă prelungită este interzisă, pentru a evita incendii care să se propage pe suprafeţe extinse.

Şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş a făcut recomandări în contextul caniculei prognozate de meteorologi.

Astfel, DSP le recomandă persoanelor care au nevoie de asistenţă medicală primară, în perioada caniculei, să apeleze şi la centrele de permanenţă din judeţ, în caz de nevoie, pentru a evita supraaglomerarea unităţilor de primiri urgenţe din marile spitale, care se confruntă şi cu o creştere a numărului de noi cazuri COVID-19.

"Contextul epidemiologic marcat de creşterea numărului de cazuri pozitive pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 la care se adaugă şi temperaturile extrem de ridicate înregistrate în ultima perioadă, pot produce simptomatologie diversă la un număr tot mai mare de persoane. Pentru a evita supraaglomerarea unităţilor de primiri urgenţe, precum şi a unităţilor sanitare cu paturi, vă rugăm să vă adresaţi în caz

de necesitate şi centrelor de permanenţă, care dispun de personal medical calificat, care vă poate asigura asistenţa necesară, în limitele de competenţă de medicină de familie (asistenţă medicală în afecţiunile acute şi urgenţele medico-chirurgicale)", a informat, vineri, purtătorul de cuvânt al DSP Timiş, Cornelia Bubatu.

Cele 47 de centre de permanenţă din judeţ îşi desfăşoară activitatea în zilele lucrătoare între orele 15,00 şi 8,00, iar în zilele de sâmbătă, duminică, sărbători legale şi zile declarate libere de Guvern, garda durează 24 de ore.

Serviciile medicale se acordă tuturor persoanelor care le solicită, indiferent de statutul de asigurat al acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.