Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de informații al Moldovei confirmă anunțul lui Zelenski de la Consiliul European

SIS
SIS Serviciul de Informatii si Securitate

Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova (SIS) a declarat că în țară au fost identificate încercări de destabilizare și subminare a statalității, dar a refuzat să numească inițiatorul acestor acțiuni, se anunţă pe site-ul departamentului.

"Serviciul de Informații și Securitate confirmă primirea unor informații corespunzătoare de la partenerii noștri ucraineni. Din informațiile furnizate de partenerii noștri ucraineni, precum și din rezultatele activităților operaționale ale SIS, au fost identificate acțiuni subversive, care au ca scop subminarea statalității Republicii Moldova, destabilizarea și tulburarea ordinii publice" - au declarat surse din cadrul serviciului.

Acestea au subliniat că întreprind măsuri operaționale pentru identificarea încercărilor de destabilizare a situației din țară și cooperează cu serviciile de informații partenere în acest sens. Menţionăm că, anterior, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că i-a înmânat președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, un "document rusesc" cu un plan de destabilizare a situației politice din republică.

Preşedintele ucrainean a subliniat că acesta este un document al Federației Ruse, care ar arăta, chipurile, cine, când și în urma căror acțiuni "intenţionează să destrame Republica Moldova" și "să stabilească controlul asupra acesteia".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.