Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul de Transport al oraşului Voluntari achiziţionează 36 de autobuze cu norma de poluare minim Euro 3

primaria voluntari

Serviciul de Transport al oraşului Voluntari (STV) achiziţionează 36 de autobuze cu norma de poluare minim Euro 3. Cele 16 linii ale STC circlă și în București, unde, din martie, circulaţia autovehiculor cu norma de poluare sub euro 4 şi 5 este restricţionată, anunță MEDIAFAX.

Serviciul de Transport al oraşului Voluntari (STV) a publicat un anunţ pentru achiziţia a 36 de autobuze cu norma de poluare minim Euro 3, valoarea licitaţiei fiind de 2,5 milioane lei, conform anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice.

Citește și: Isărescu despre repatrierea rezervei de aur: ‘vom respecta legea, așa cum a votat Parlamentul’

Ofertele sunt selectate în funcţie de preţ, care trebuie să fie cât mai scăzut, consumul de carburant având doar o pondere de 10% în stabilirea punctajului.

Autobuzele trebuie să aibă o capacitate de cel puţin 75 de călători şi să faciliteze accesul persoanelor cu mobilitate redusă.

Cele 16 linii de transport ale STV circulă şi în Bucureşti, unde, de la 1 martie, maşinile sub Euro 4 vor plăti vinieta Oxigen, iar maşinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul oraşului.

Autoturismele Euro 4 vor plăti vinieta din 2021.

Citește și: Liviu Dragnea, supus torturii în închisoare

Potrivit unui amendament al acestui proiect, maşinile non-euro, Euro 1 şi Euro 2 nu vor mai avea voie deloc în Bucureşti de la 1 ianuarie 2022, iar pentru cele Euro 3 restricţia este valabilă din anul 2024.

De la prevederile taxei Oxigen au fost exceptate o serie de categorii de vehicule, printre care şi cele ale Societăţii de Transport Bucuresti STB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.