Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul german de informații interne a pus sub supraveghere mișcarea împotriva restricțiilor Covid

smartradio.ro
lockdown protest

Oficiul german pentru protecția constituției, serviciu de informații interne, a pus sub supraveghere o parte a mișcării antirestricții legate de pandemie, care se manifestă în mod regulat în țară și care răspândește teorii ale conspirației, a anunțat Ministerul de Interne. „Fenomenele, grupurile și indivizii” care pun sub semnul întrebării „principiile constituționale esențiale” sunt în vizorul autorităților de când Germania a luat măsuri care încalcă libertățile publice pentru a lupta împotriva răspândirii virusului, a spus ministerul. „Ordinea noastră democratică de bază, precum și instituțiile de stat, parlamentele și guvernele, au făcut obiectul mai multor atacuri de la începutul măsurilor de blocare a pandemiei Covid-19”.

Prin această decizie, Serviciile de informații interne, care se tem că răspândirea teoriilor conspirației va continua și după sfârșitul pandemiei, poate acum să colecteze date despre anumite persoane care operează în această mișcare, scrie Smartradio.ro.

De un an încoace, mișcarea vastă și pestriță cunoscută sub numele de „liber-cugetători” organizează în mod regulat mitinguri în toată Germania pentru a protesta împotriva restricțiilor. Aceste adunări nu sunt ferite de incidente și ciocniri cu forțele de ordine, care deseori au folosit tunuri de apă sau gaze lacrimogene. Miercurea trecută, o demonstrație a reunit aproximativ 8.000 de persoane, la Berlin, după ce deputații au adoptat o reformă care prevedea stingeri la nivel național.

O mare parte din acești protestatari nu poartă măști și nu respectă distanțarea. Unii denunță „dictatura” impusă de lupta împotriva valurilor epidemice, alții pun în discuție însăși existența virusului. Berlinul consideră că acești „liber-cugetatori” difuzează printre altele „mituri ale conspirației precum QAnon”, mișcarea care a început în Statele Unite sau „alte atitudini antisemite”. Autoritățile germane cred că din ce în ce mai des aceste proteste sunt folosite pentru a provoca ciocniri. Organizatorii demonstrațiilor „arată în mod clar că agenda lor depășește simpla mobilizare pentru a protesta împotriva” măsurilor restrictive, spune ministerul, care caută legături cu extremiștii de dreapta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.