Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul Permise Bucureşti se reorganizează de luni în vederea scurtării timpilor de aşteptare

facebook.com/dorin.chiotea
cozi permise Pipera

Activitatea Serviciului public comunitar regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor (SPCRPCIV) se reorganizează, începând de luni, în vederea scurtării timpilor de aşteptare la ghişee, a micşorării termenelor pentru eliberarea documentelor, precum şi a termenelor de programare la proba practică a examenului pentru obţinerea carnetului de şofer.

Astfel, serviciul va funcţiona în două schimburi: schimbul I de la 8,00 la 16,00, programul de lucru cu publicul fiind de la 8,00 la 15,30 şi schimbul II de la 11,30 la 19,30, programul de lucru cu publicul fiind de la 11,30 la 19,00, informează un comunicat al Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti transmis AGERPRES.

Prin această reorganizare, se asigură o suprapunere a celor două schimburi timp de patru ore, ceea ce va permite ca în intervalul orar 11,30 - 15,30, când se înregistrează cel mai mare număr de solicitanţi, să fie deschise un număr sporit de ghişee, precizează sursa citată.

Astfel, numărul minim de ghişee deschise pe intervale orare va fi de 25 între orele 8,00 - 11,30, 40 între 11,30 şi 15,30 şi 23 între 15,30 şi 19,00.

Citește și: Incident neplăcut pentru Liviu Dragnea pe Aeroportul din Viena: `O să vă mănânce pușcăria!`

Totodată, în vederea reducerii timpului de aşteptare pentru eliberarea documentelor şi a creşterii calităţii serviciilor oferite, de la 1 noiembrie, DRPCIV va transmite cetăţenilor permisele de conducere emise de SPCRPCIV Bucureşti prin intermediul serviciului de curierat al Poştei Române, se arată în comunicat.

La depunerea cererii de eliberare a permisului de conducere sau a duplicatului, solicitanţii vor primi înscrisuri doveditoare înlocuitoare, cu drept de circulaţie de 15 zile, urmând ca permisele de conducere să fie transmise la adresa menţionată de solicitant în termen de două zile lucrătoare.

Această măsură se va aplica şi în cazul candidaţilor declaraţi "Admis" la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere, nemaifiind necesară prezentarea ulterioară a acestora la sediul SPCRPCIV Bucureşti.

În cazul în care livrarea permisului nu poate fi finalizată prin intermediul serviciului de curierat, acesta va putea fi ridicat ulterior de la sediul SPCRPCIV Bucureşti, situat în Şoseaua Pipera, nr. 49, Sector 2, de la un ghişeu specializat, cu program de lucru cu publicul, zilnic, între orele 15,30 - 19,00, disponibil şi pentru cetăţenii care nu doresc să le fie trimise prin poştă documentele.

Pentru cetăţenii care doresc să obţină un permis de conducere, programul pentru examinarea teoretică este marţi, între 8,00 şi 19,00, miercuri, între 08,00 - 16,00, joi între 08,00 - 16,00, în timp ce pentru proba practică, zilnic, minim 22 de examinatori vor putea evalua aproximativ 300 de candidaţi.

"Obiectivele acestor măsuri sunt scurtarea timpilor de aşteptare la ghişeele SPCRPCIV, eliberarea documentelor de înmatriculare, atât în cazul persoanelor fizice, cât şi al persoanelor juridice în maxim 48 de ore, programarea la proba practică a examenului pentru obţinerea permisului de conducere în maxim o lună de la data promovării probei teoretice", precizează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.