Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seul. De-abia instalat la putere, noul preşedinte vorbeşte despre un conflict deschis cu Nordul

Moon Jae-In

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a declarat miercuri că există o 'posibilitate ridicată' a unui conflict cu Coreea de Nord, ale cărei capacităţi nucleare şi de rachete par să fi avansat rapid recent, a relatat publicaţia Edaily din Coreea de Sud, citată de Reuters, conform agerpres.

"Realitatea este că există o posibilitate ridicată a unui conflict militar la NLL (Linia Delimitării de Nord - frontiera maritimă între cele două Corei - n.r.) şi la linia de demarcaţie militară", a spus Moon.

Sistemul THAAD din Coreea de Sud a detectat ultima rachetă nord-coreeană

În timpul unei vizite la Ministerul Apărării de la Seul, Moon a declarat că recentul test cu rachetă al Coreii de Nord este o 'provocare gravă' care "încalcă rezoluţiile Consiliului de Securitate" şi reprezintă totodată o "ameninţare serioasă la adresa păcii şi stabilităţii globale", potrivit agenţiei sud-coreene de presă Yonhap.

"Nu vom tolera astfel de provocări şi ameninţări nucleare din partea Coreii de Nord", a subliniat noul preşedinte sud-coreean. Declaraţia lui Moon survine după un comunicat al Consiliului de Securitate al ONU care a ameninţat cu noi sancţiuni împotriva Phenianului.

"Vom trata cu severitate Coreea de Nord, alături de comunitatea internaţională", a adăugat el.

Furtună politică în SUA: Democrații pregătesc procedura de DEMITERE a lui Trump

Moon a mai spus că armata sud-coreeană rămâne pe deplin pregătită pentru a contracara orice provocări militare din partea Coreii de Nord.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a condamnat ferm ultimul tir de rachetă efectuat duminică de Coreea de Nord, cerând sancţiuni în faţa "comportamentului extrem de destabilizator" al Phenianului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.