Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sezonier - „În România ni s-a spus că vom lucra pentru salariul minim și că...”

romaniatv.net
sparanghel
Berlin (EuroEFE). - Muncitorii sezonieri din diferite țări europene care au călătorit în Germania  pentru a recolta sparanghelul au raportat încălcări ale reglementărilor de igienă stabilite de guvern pentru a combate răspândirea coronavirusului.
Sindicatele de fermieri și mass-media au raportat numeroase cazuri în care fermele încalcau reglementările privind distanțele de siguranță și furnizarea de măști, săpun și dezinfectant. După ce  Germania și-a  închis granițele din cauza pandemiei, Ministerul German al Agriculturii a autorizat în mod excepțional intrarea a până la 80.000 de muncitori de zi în comunitate, ca reacție la plângerile venite de la fermierii care si au văzut cum culturile lor se pun în pericol.
Cu toate acestea, s-a decretat ca muncitorii de zi să țină 14 zile de carantină, timp în care să poată lucra, dar să nu părăsească ferma, lucru pe care sindicatele și asociațiile îl denunță îi face și mai vulnerabili.
"Nu este prevăzut ce se întâmplă dacă doresc să se întoarcă în țara lor sau să părăsească exploatarea, deoarece condițiile de muncă nu se conformează celor convenite", explică Anna-Katharina Dietrich, de la Centrul de consultanță pentru migrație și bunăvoință din Berlin. Practici de muncă (BEMA).
Potrivit plângerii, izolarea și restricționarea mobilității lucrătorilor de zi îngreunează mai mult decât de obicei să solicite salariul care le corespunde sau să solicite respectarea noilor reguli de igienă. La sfârșitul lunii trecute, BEMA a făcut public cazul a 15 muncitori români care au abandonat o plantație de sparanghel în Spreewald (sudul Berlinului), unde nu au avut nicio opțiune să se spele pe mâini pe parcursul zilei de lucru și au fost transportați în remorci aglomerate cu până la 40 de persoane.
„În România ni s-a spus că vom lucra pentru salariul minim și că nu vom fi reduse prea mult pentru cazare”, a explicat unul dintre cei afectați în declarații la postul de televiziune SWR, adăugând că după câteva zile au refuzat să continue să lucreze, întrucât nu erau îndepliniți. condițiile promise.
Gasiti toata ancheta aici.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.