Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Sezonul APIA': Patria Bank lansează un nou produs destinat agricultorilor

Patria Bank
Patria Bank

Patria Bank lansează un nou produs destinat agricultorilor, care oferă până la 160% finanţare din valoarea subvenţiei acordată de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), finanţarea fiind extinsă pe o perioadă de până la 28 luni, informează un comunicat al băncii remis luni AGERPRES.

"În fiecare an, deschidem printre primii 'sezonul APIA', acceptând adeverinţe din primele zile de când agenţia de plăţi începe să le elibereze. Şi în 2022 am început să finanţăm beneficiarii de adeverinţe APIA încă de la jumătatea lunii martie, la acest moment având deja câteva sute de solicitări", a spus Cezar Adrian Paladie, Manager Regional Agro, Patria Bank.

Clasicul credit Patria APIA oferă finanţare de până la 90% din valoarea adeverinţei, până la momentul încasării subvenţiei APIA, fiind destinat finanţării capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA (SAPS), a schemei de ajutor de stat reglementată de HG nr. 1179/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor - ameliorare rase şi de către beneficiarii Măsurii 14 - Bunăstarea animalelor (păsari şi porcine).

Începând de anul acesta, Patria Bank lansează Patria APIA SAPS Plus, un nou produs care se adresează tuturor antreprenorilor care exploatează suprafeţe agricole mai mari de 50 ha, beneficiari ai subvenţiei SAPS, în baza convenţiei privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente de către beneficiarii schemelor de sprijin implementate de APIA. Valoarea creditului APIA SAPS Plus poate fi de până la 160% din sumele cuvenite din subvenţia APIA SAPS, finanţarea acordându-se pe o perioadă de până la 28 de luni.

"Pentru noi este important că reuşim să fim alături de fermieri în momentele cheie ale ciclului de producţie, oferindu-le sprijin şi finanţare atunci când au cu adevărat nevoie. Mai ales că lucrările agricole nu pot aştepta, ele au mersul lor, dictat de natură şi de ciclicitatea specifică. Cu noul produs, finanţarea cu sume chiar şi de 160% din adeverinţa APIA SAPS, oferim rapid capitalul necesar producătorilor agricoli pentru intensificarea lucrărilor de primăvară, setând astfel premisele pentru o bună recoltă anul acesta. Investiţiile în creşterea productivităţii şi a capacităţii de producţie sunt cu atât mai necesare anul acesta, cu cât cererea de produse agricole este în creştere foarte mare, pe fondul contextului regional", a mai spus Cezar Adrian Paladie, Manager Regional Agro, Patria Bank, potrivit Agerpres.ro.

În ultimii 3 ani (2019 - 2021), volumul finanţării prin credite APIA în Patria Bank s-a ridicat la peste 230 de milioane de lei, 60% din volume mergând către beneficiari organizaţi sub formă de SRL, cu suprafeţe mai mari, în timp ce din punct de vedere numeric, beneficiarii din grupul de producători agricoli, PFA şi întreprinderi individuale au fost mai numeroşi (60% din total beneficiari). Totodată, cei mai mulţi fermieri care au contractat un credit APIA de la Patria Bank, respectiv 80% dintre ei, au o cifră de afaceri de până în 500.000 de euro/an. În ceea ce priveşte numărul angajaţilor, peste 90% dintre producătorii agricoli beneficiari au sub 5 angajaţi.

Pe lângă sprijinul financiar acordat prin echipă dedicată specializată, Patria Bank fiind printre puţinii finanţatori din sectorul bancar cu o divizie dedicată agriculturii, banca se implică activ şi în activităţi conexe de suport al dezvoltării agriculturii locale. De exemplu, pentru susţinerea şi dezvoltarea canalelor de distribuţie şi de vânzare pentru producătorii agricoli, cei mici şi foarte mici, Patria Bank sustine www.malltaranesc.ro - platformă creată de Asociaţia Creştem România Împreună - un instrument digital de promovare şi vânzare de produse artizanale şi produse agricole ale producătorilor locali.

Totodată, Patria Bank este unul dintre cei mai activi parteneri ai FGCR - Fondului de Garantare a Creditului Rural - oferind credite cu garanţie acoperite de FGCR pentru realizarea producţiei agricole şi piscicole de către fermierii şi procesatorii de produse agricole, a investiţiilor în agricultură, acvacultură precum şi implementarea proiectelor cofinanţate din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală şi Programul Operaţional pentru Pescuit şi Afaceri Maritime.

Patria Bank este o bancă românească listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Grupul Patria Bank are ca acţionar majoritar Fondul de Investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiţii, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiţii), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) şi BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.