Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sezonul F1 se va încheia cu două curse în Bahrain şi una la Abu Dhabi

formula 1

Directorul tehnic al Formula One Group, Ross Brawn, a anunţat că sezonul Marelui Circ se va încheia cu două curse în Bahrain, la Sakhir, posibil pe configuraţii diferite ale circuitului, şi cu una la Abu Dhabi, informează lequipe.fr, potrivit news.ro.

Cel mai probabil, cursa finală a ediţiei Campionatului Mondial din acest an va fi la 13 decembrie, în Emiratele Arabe Unite.

Luni, directorul de curse al FIA, Michael Masi, a confirmat, într-un interviu acordat televiziunii Sky, că pista ovală din Bahrain este de gradul 1, adică poate să găzduiască o cursă de Formula 1.

Citește și: Cum au motivat judecătorii că Traian Băsescu a turnat la Securitate sub numele ‘Petrov’

Este vorba de o configuraţie a circuitului de la Sakhir diferită de cea obişnuită în F1 şi care seamănă puţin cu un oval. Modificarea pistei se face de la virajul 4 către 13 şi secţiunea finală. Rezultă un traseu de 3,5 km, al doilea circuit scurt al sezonului (Monaco are 3,3 km).

Între sfârşitul campaniei europene (5 septembrie, la Monza) şi această finală din Orientul Mijlociu mai este loc pentru alte evenimente. F1 tocmai a propus circuitului de la Shanghai să organizeze două curse, iar Soci este un candidat pentru un model similar. Şi Hockenheim, în Germania, şi Portimao, în Portugalia, sunt dispuse să ţină mari premii, dacă pe alte continente va fi complicat de organizat grand prix-uri din cauza pandemiei de coronavirus.

Ross Brawn a promis că va publica programul final până la începutul oficial al sezonului, la 5 iulie, în Austria.

Până în prezent, au fost amânate sau anulate 12 din cele 22 de etape ale acestei ediţii a Campionatului Mondial de Formula 1, din cauza pandemiei.

Citește și: Cozmin Gușă intră la rupere în scandalul colaborării lui Mugur Isărescu cu Securitatea: Aici este vorba despre altceva

La 2 iunie, FIA a prezentat calendarul primelor opt curse de Formula 1 din sezonul 2020, care vor avea loc în Europa, Campionatul Mondial urmând a avea startul în Austria, la Spielberg, în 5 iulie. Curse "duble" vor avea loc în Austria şi Marea Britanie, la Silverstone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.