Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sezonul musonic în India întârzie cu câteva zile

india ploi musonice

Sezonul musonic în India întârzie cu câteva zile.

Sezonul ploios în zona sudică a coastei Kerala va întârzia cu două sau trei zile din cauza circulaţiei ciclonice din Marea Arabiei care a redus plafonul de nori de deasupra acestei regiuni a Indiei, au anunţat luni meteorologii indieni, transmite Reuters.

Sezonul musonic, considerat vital pentru economia ţării, asigură 70% din necesarul de apă de care India are nevoie pentru agricultură, pentru reumplerea rezervoarelor şi a pânzei freatice, conform Agerpres.

Departamentul pentru Meteorologie din India (IMD) se aştepta ca ploile musonice să înceapă pe costa Kerala de la 4 iunie, cea mai târzie dată din ultimii 4 ani. După ce se va declanşa în zona de coastă, musonul se va răspândi pe întreg teritoriul Indiei.

"Evoluţia circulaţiei ciclonice deasupra părţii de sud-est a Mării Arabiei a tras din umiditatea atmosferică din zona Kerala", a explicat un reprezentant al IMD. El a mai precizat că musonul ar putea să se declanşeze în următoarele 2 - 3 zile.

Aproape jumătate dintre fermele indiene, care nu au sisteme de irigaţii, depind de sezonul ploios anual, din perioada iunie - septembrie, pentru culturile agricole.

Declanşarea mai târzie a sezonului ploios poate duce la întârzieri în însămânţarea culturilor de orez, bumbac, porumb, soia şi trestie de zahăr.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.