Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sf. Trei Ierarhi au fost aurul epocii lor, demonstrând rolul familiei creștine în istoria mântuirii, spune PS Timotei

timotei prahoveanul

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a oficiat sâmbătă Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală. În omilia sa, el a vorbit despre strălucirea pe care Sfinții Trei Ierarhi au dat-o epocii lor, numită „Secolul de aur” al teologiei creștine. Ei au arătat lumii că familiile creștine au rol uriaș în istorie, născând oameni care schimbă lumea, a spus episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, potrivit basilica.ro.

„Cei trei ierarhi au trăit într-un veac care s-a numit «de aur»”, a afirmat el. „Nu a avut prea multe lucrări edilitare pentru a fi numit«de aur». A fost numit așa tocmai pentru strălucirea învățăturilor celor trei.”

„Toți trei au avut o educație creștină aleasă, toți trei proveneau din familii creștine de bun nume”, a adăugat Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, menționând că Sfântul Vasile cel Mare provenea dintr-o familie care a dat Bisericii șase sfinți. „Tatăl său a fost un cunoscut avocat al vremii, iar mama lui o femeie deosebit de evlavioasă.”

Citește și: Vlad Voiculescu a ieșit pe ascuns din Ministerul Sănătății, pentru a nu da ochii cu protestatarii

„Sf. Grigorie provenea dintr-o familie preoțească, tatăl său s-a învrednicit să primească și harul arhieriei, iar mama lui s-a rugat îndelung pentru a avea copii. Pe Sfântul Grigorie l-a născut la vârsta de 50 de ani”, a continuat ierarhul.

„Sfântul Ioan Gură de Aur provenea din familia unui general din armata imperială care a murit de tânăr, iar mama lui, Antuza, femeie văduvă, l-a crescut singură. De aceea, o perioadă de timp nu a dorit să o părăsească, tocmai din respect pentru multele strădanii pe care această femeie sfântă le-a făcut pentru fiul ei.”

Astfel, toți trei „au arătat în viața lor ce înseamnă familia, care este rolul părinților, adresându-se adeseori tinerilor”.

Sfinții Trei Ierarhi și-au dobândit credința puternică mai întâi în familie, a subliniat Preasfițitul Părinte Timotei Prahoveanul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.