Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfântă Marie Mică, tradiții și obiceiuri: bărbaților le este strict interzis să muncească în această zi

sfanta maria

Pe 8 septembrie, în fiecare an, este sărbătorită Nașterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică. Sărbătoarea are loc la trei săptămâni de la Adormirea Maicii Domnului, prăznuită pe 15 august.

Există numeroase tradiții și obiceiuri care sunt respectate pe 8 septembrie. Spre exemplu, oamenii merg la biserică și dau de pomană de Sfânta Maria Mică.

Totodată, sărbătoarea anunţă începutul unor activităţi specifice, precum culegerea unor plante şi fructe tămăduitoare, bătutul nucilor, culesul viilor, semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă.

 

Tradiții și obiceiuri de Sfânta Maria Mică. Ce e interzis să faci pe 8 septembrie

În același timp. în popor se spune că în această zi vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii, dar şi ale celor însărcinate, pe care Maica Domnului le va ajuta să aibă o naştere uşoară.

Tradiția mai spune și că dacă te vei ruga la Maica Domnului în această zi, atunci vei fi binecuvântată cu un copil sănătos.

În cazul femeilor care sunt deja însărcinate, acestea trebuie să dea de pomană în această zi oamenilor și copiilor nevoiași, pentru ca nașterea să fie una ușoară, iar copilul să fie sănătos și lipsit de probleme.

Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel ca la orice mare praznic, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

În același timp, tradiția mai spune că la Nașterea Maicii Domnului nu e voie să se aprindă focul, oricât de frig ar fi, deoarece acest lucru aduce ghinion și boală.

Tot pe data de 8 septembrie, bărbații nu au voie să facă niciun fel de treabă în casă sau în gospodărie în această zi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.