Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfânta Parascheva - Mii de credincioşi participă la Liturghia de la Mitropolie, la Iași

pelerinaj sfanta parascheva moaste iasi

Mii de credincioşi care o sărbătoresc pe Sfânta Parascheva participă la Liturghia de la Mitropolia Iași, desfășurată pe o scenă amplasată în curtea Catedralei Mitropolitane. Soboul de preoți care slujește este impresionant: 19 ierarhi, 13 preoți și 9 diaconi, potrivit Mediafax.

Sfânta Parascheva, "îndreptătoarea judecătorilor nedrepţi", "ajutătoarea celor sărmani, bolnavi, fără ajutor", este considerată a fi ocrotitoarea Moldovei, iar ziua de 14 octombrie, când este hramul, transformă Iaşiul în cel mai mare centru de pelerinaj din ţară.

Sfânta Parascheva este sărbătorită de ortodocşi pe 14 octombrie. Manifestările religioase prilejuite de sărbătoarea Sfintei Parascheva de la Iaşi încep însă cu câteva zile înainte, iar noaptea dintre 13 spre 14 octombrie este cea mai importantă din acest hram, fiind cea în care Cuvioasa face minuni. Anul acesta, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană din Iași vineri dimineaţă, într-o procesiune la care au asistat câteva mii de credincioşi.

Citește și: Sărbătoare MARE pentru creștini, pe 14 octombrie - Tradiții și obiceiuri de Sfânta Cuvioasă Parascheva

Anual, peste un milion de pelerini din întreaga ţară sunt aşteptaţi să vină la Iaşi pentru a se închina la racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva.

Anul acesta se înregistrează un record de pelerini la Iași, de hramul Sfintei Cuvioase Parascheva. Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, numărul celor au ajuns până acum la moaște îl depășește pe cel înregistrat în anii anteriori. Până duminică după-amiaza, peste 77.000 de pelerini au ajuns la raclă.

Peste 100 de credincioși care au venit la Iași pentru a se ruga la moaștele Sfintei Parascheva au avut nevoie de îngrijiri medicale de la începutul pelerinajului, iar 49 de persoane au fost transportate la spital.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.