Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfântul Proroc Agheu, prăznuit pe 16 decembrie. Rugăciunea care îți luminează mintea în situațiile tulburi

Foto România TV
Sfantul Agheu

Sfântul Proroc Agheu, prăznuit pe 16 decembrie. Rugăciunea care îți luminează mintea în situațiile tulburi

În această zi, creștinii îl prăznuiesc pe Sfântul Proroc Agheu, unul dintre ultimii proroci ai Vechiului Testament. Este cel care a cerut construirea unui templu sfânt în care a pășit ulterior chiar Iisus Hristos.

Rugăciunea către Sfântul Agheu îți luminează mintea în situațiile tulburi și te ajută să vezi dificultățile într-o lumină nouă.

Calendar ortodox 16 decembrie 2023. Cine a fost Sfântul Proroc Agheu

Agheu a fost unul dintre ultimii proroci ai Vechiului Testament, potrivit crestinortodox.ro. Numele „Agheu“ se traduce prin „sărbătoare“, „cel ce sărbătorește“ sau „cel ce este sărbătorit“. Acesta s-a născut în Babilon, în timpul asupririi poporului lui Israel, cu 470 de ani înainte de naşterea lui Hristos.

Tânărul Agheu merge la Ierusalim unde îl îndeamnă pe Zorobabel și pe preotul Iosua să reconstruiască Templul Domnului. El a prorocit că noul Templu va primi o cinste mai mare decât a primit Templul ridicat de Solomon: „Și slava acestui templu de pe urmă va fi mai mare decât a celui dintâi”, zice Domnul Savaot (Agheu 2, 9), şi asta deoarece Mântuitorul Hristos avea să intre în acest nou Templu.

Sfântul Proroc Agheu a putut vedea, încă din timpul vieții, ridicarea unei părți din Templul construit de Zorobabel.

Calendar ortodox 16 decembrie 2023. Rugăciunea puternică a Sfântului Proroc Agheu

Cel ce stai înaintea lui Dum­nezeu cu chip Dumnezeiesc, ca un proroc adevărat, adu-ţi aminte, fericite, de cei ce laudă cinstită pomenirea ta.

Sfinte Prorocule Agheu, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi. Zidindu-te pe tine însuţi pe temelia cea tare a faptelor bune, te-ai făcut locaş însufleţit de Dumnezeu, binecuvântate.

Cu Putere Dumnezeiască dezlegându-ne de robia cea cumplită a demonilor, ne-ai făcut Ţie cinstite locaşuri, Mân­tuitorule, pe cei ce strigăm: Sfânt eşti, Cel Ce mântuieşti su­fletele noastre.

Ca un Făcător de bine dă-ne, Doamne, celor ce Te chemăm pe Tine, din dragostea sufletu­lui, pacea Ta, pe care Dum­ezeiescul Proroc Agheu de la Dum­nezeiescul Duh o a prorocit. Amin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.