Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfârșitul suspansului? Parlamentul Turciei va dezbate ratificarea aderării Suediei la NATO - surse

infofinanciar.ro
Recep-Tayyip-Erdogan

Parlamentul turc urmează să dezbată marți ratificarea aderării Suediei la NATO, au declarat trei surse din parlament, potrivit Reuters, scrie Mediafax.

Comisia pentru afaceri externe a parlamentului a aprobat luna trecută candidatura în prima etapă a procesului de ratificare. Partidul lui Erdogan, aliații săi și principalul partid de opoziție au votat în favoarea ratificării în cadrul reuniunii comisiei.

După probabila aprobare parlamentară de marți, se așteaptă ca președintele Tayyip Erdogan să o semneze, încheind un proces îndelungat care i-a frustrat pe unii dintre aliații occidentali ai Ankarei.

Suedia și Finlanda au cerut să se alăture alianței militare în 2022, după invazia Rusiei în Ucraina. Dar Turcia, membră NATO, a ridicat obiecții, spunând că cele două țări protejează grupuri pe care Ankara le consideră teroriste.

Turcia a aprobat cererea de aderare a Finlandei în aprilie anul trecut, dar, împreună cu Ungaria, a lăsat Suedia să aștepte până când aceasta și-a înăsprit poziția față de membrii locali ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), pe care Uniunea Europeană și Statele Unite îl cataloghează, de asemenea, drept grup terorist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.