Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfatul lui Mihai Neșu pentru cei care se află în necaz sau depresie: ‘Sunt momente în care nimeni nu te poate ajuta’ – FOTO-VIDEO

Mihai Neșu, ANdrei andreicuț

Fostul fotbalist Mihai Neșu a venit la Cluj-Napoca la Întâlnirea tinerilor ortodocși din Mitropolia Maramureșului și Sălajului. El a susținut o prelegere la Sala Sporturilor Horia Demian, unde le-a vorbit sutelor de tineri despre „Hristos – Cel mai bun prieten”. Neșu a rememorat momentul în care a suferit accidentul în care și-a fracturat coloana, ulterior fiind imobilizat într-un scaun cu rotile. Schimbările au fost mari pentru fostul stelist în decursul celor unsprezece ani, întrebarea „de ce eu?” fiind pe buzele acestuia mult timp.

„Sfatul general e să ne apropiem de Hristos, de biserică, să avem un duhovnic, care să ne ajute prin harul lui Dumnezeu să depășim mometele grele. Sunt momente în viața noastră când avem o răscruce de drumuri și nu știm ce să facem; avem tot felul de simțăminte în sufletul nostru, unde doar Dumnezeu poate să vindece. El practic e vindecătorul sufletelor noastre”, le transmite Neșu celor care au necazuri.

„Mă strădui să devină Hristos cel mai bun prieten al meu. Am observat din această experiență de 11 ani că sunt momente în care niciun om nu te poate ajuta, chiar dacă există, care ar vrea să te ajute. Sunt momente în care nimeni nu poate să intre acolo în sufletul tău, să te ajute, doar Hristos poate, fiindcă e o taină nevăzută și lucrează duhul sfânt. Am ajuns la concluzia că e cel mai de folos să fim prieteni cu Hristos. N-am reușit spre rușimea mea să ajung la nivelul la care-mi doresc, dar cred că atunci când ajungem să fim prieteni cu Hristos reușim să iubim la un nivel corect și pe cei din jurul nostru”, este concluzia fostului stelist.

„Viața de sportiv este foarte frumoasă și îți aduce bucurie. Dar este o viață destul de grea, necesită multe sacrificii pe care eu le-am făcut cu drag, dar după accident am descoperit o altă lume, în care poți să aduci folos oamenilor și prin alte lucruri. Bineînțeles, chiar dacă și în calitate de sportiv aduci bucurie oamenilor. Mă bucur chiar și acum de notorietatea de fotbalist. Dar simt că prin alte lucruri și prin ajutor mereu ai o bucurie și mulțumire mult mai mare decât toate performanțele pe care le-ai avea ca sportiv”, a concluzionat Mihai Neșu.

Înaltpreasfințitul Părinte Andrei îi îndeamnă pe tineri să fie exemple pentru cei din jur, indiferent de domeniul în care activează.

„E de mare folos întâlnirea dintre tinerii noștri, care sunt viitorul României și, de ce nu, al lumii întregi. E foarte important ca tinerii să-l aibă pe Dumnezeu în suflet. Alta este dispoziția lor interioară înspre a face ceea ce este de făcut. (n.r.: Se vede) atunci când au un gram de credință, o determinare înspre o viață frumoasă, o viață frumoasă și personală, dar și pe tărâm social... Să dea Dumnezeu să întemeieze familii puternice. Și țara are nevoie de oameni cuminți. Chiar și lumea are nevoie de oameni cuminți!

Sufletul mi se umple de bucurie când văd atâția tineri în rugăciune. Zice Sfântul Apostol Pavel, când îi scria ucenicului său Timotei, care era tânăr... În prima epistolă din capitolul patru: ‘Nimeni să nu disprețuiască tinerețile tale și te fă exemplu celor din jur cu cuvântul, cu credința, cu fapta, cu iubirea‘. Adică toate aceste virtuți pun în evidență o viață de tânăr trăită așa cum trebuie”, a declarat Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului și Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.