Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfatul medicului: Cum să încetinești procesul de îmbătrânire și să arăți tânăr și frumos?

Radu Pop
imbatranire

Odată cu trecerea timpului, fie că ne place sau nu, îmbătrânim. Toată lumea vrea să rămână tânără și să nu aibă riduri pe piele, dar, din păcate, acest lucru nu se poate întâmpla. Deși acest proces este ireversibil, dacă avem suficientă grijă de aspectul nostru, vom arăta mai bine și adesea mai tineri decât suntem.

Există câteva obiceiuri zilnice care vă vor ajuta să încetiniți procesul de îmbătrânire. Care sunt acestea?

Beți ceai verde în mod regulat

Consumul regulat de ceai verde vă va ajuta să încetiniți procesul de îmbătrânire. Acesta este extrem de bogat în antioxidanți și flavonoide, care încetinesc îmbătrânirea, combat radicalii liberi, stimulează sistemul imunitar și reduc procesele inflamatorii din organism.

Puneți accent pe consumul de fructe și legume

Fructele și legumele sunt bogate în antioxidanți și sunt, fără îndoială, cele mai bogate surse din natură. Și, după cum știți, antioxidanții sunt cunoscuți pentru că contracarează procesul de îmbătrânire, ajutând la reducerea apariției ridurilor, îmbunătățind sinteza și absorbția colagenului, îmbunătățind elasticitatea pielii, ajutând la diviziunea corectă a celulelor și luptând împotriva radicalilor liberi. Fructele și legumele conțin, de asemenea, multe vitamine și minerale care întineresc organismul și îi oferă tot ce are nevoie pentru a efectua toate procesele pentru a funcționa corect. De asemenea, majoritatea fructelor și legumelor sunt sărace în calorii, dar bogate în fibre, ceea ce le face ideale pentru orice dietă.

Consumați în mod regulat alimente bogate în acizi grași omega-3

Acizii grași omega-3 sunt extrem de importanți pentru încetinirea îmbătrânirii și au un rol esențial în procesele din fiecare celulă din organism. Ei sunt un hidratant indispensabil care participă la regenerarea și construirea celulelor. Aportul regulat de grăsimi utile în detrimentul celor nocive asigură organismului buna desfășurare a proceselor. De asemenea, acizii grași Omega-3 ajută la absorbția vitaminelor liposolubile A, E și K, care sunt antioxidanți puternici ce încetinesc procesul de îmbătrânire.

Faceți exerciții fizice în mod regulat

Nu există nicio îndoială - mișcarea înseamnă sănătate! Dacă faceți mișcare în mod regulat și faceți sport ori de câte ori aveți ocazia, vă veți simți extrem de bine, veți porni procesele metabolice și veți furniza organismului dumneavoastră substanțe și oxigen care vor ajunge la fiecare celulă și țesut. Dacă faceți exerciții fizice în mod regulat, vă veți întări mușchii, vă veți îmbunătăți nivelul de energie, vă veți întări pielea și vă veți stimula sistemul imunitar . De asemenea, activitatea fizică regulată prelungește viața și reduce riscul de moarte subită și timpurie.

Deși procesul de îmbătrânire nu poate fi oprit complet, dacă aveți grijă de voi înșivă, veți arăta și vă veți simți bine în pielea dumneavoastră.

Important: Articolul nu înlocuiește o dietă echilibrată și consultarea unui specialist!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.