Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfatul specialiștilor pentru cei care vor să cumpere o casă : Mai stați puțin în chirie

economica.net
prima casa

Specialistii ii sfatuiesc pe cei care vor sa cumpere o casa sa mai astepte, in contextul in care piata imobiliara este in scadere. Potrivit datelor Agenţiei de Cadastru, dacă în noiembrie au fost peste 46.000 de tranzacţii imobiliare, în decembrie s-au încheiat cu 10.300 mai puţine, transmite Digi24.ro.

"Preţul la imobiliare va scădea în 2019, maxim 2020, cu cel puţin 25%, în condiţiile în care cererea scade şi oferta creşte. Cred că piaţa este blocată, pentru că taxa pe activele bancare aruncă sectorul bancar în haos şi nimeni cu mintea la cap nu face acum un credit, când încă sunt foarte multe incertitudini. Avem modificări fiscale care riscă să arunce economia în recesiune", spune Iancu Guda, analist economic.

Citeste si Donald Trump a bătut recordul lui Bill Clinton - Blocajul parţial al administraţiei americane, cel mai lung din istoria SUA

"Mă aştept la o stangare a pieţei imobiliare. Piaţa imobiliară a fost susţinută şi se află la un nivel nesustenabil, artificial, preţurile sunt artificial de mari, prin politica statului, care a încurajat creditarea, a stimulat oamenii să se îndatoreze, a oferit garanţii oamenilor şi băncilor", explica Bogdan Glăvan, profesor de economie.

"Pe de o parte să plăteşti 50% supraevaluat cu dobândă pe 30 de ani versus să stai în chirie încă un an, are foarte mult sens să aştepţi, să mai stai puţin în chirie, să aştepţi ca efectele negative din economie să se vadă, să scadă preţurile la imobiliare, pentru că este o certitudine. Sunt absolut convins că dezvoltatorii au spaţiu foarte mare să scadă preţurile'', sustine Iancu Guda, analist economic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.