Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi de la Mircea Lucescu - PAOK trebuie să facă investiții în câțiva jucători de Champions League

Getty Images
Mircea Lucescu

Răzvan Lucescu a cucerit titlul cu PAOK Salonic, după o pauză de 34 de ani pentru formaţia greacă, iar tatăl său, Mircea Lucescu (73 de ani) i-a fost alături la sărbătoareaa de după meciul cu Levadiakos, scor 5-0 potrivit mediafax.

Revenit în ţară după vizita de la Salonic, fostul selecţioner al Turciei şi-a lăudat fiul şi a explicat de ce Răzvan a ales să nu se bucure într-un mod exagerat la câştigarea primului titlu din cariera de antrenor. Mai mult, Mircea Lucescu a făcut o comparaţie cu antrenorul lui Manchester City, Pep Guardiola, care a izbucnit în bucurie după golul de 5-3 contra lui Tottenham, din sferturile Ligii Campionilor, care a fost ulterior anulat.

"Poţi fi fericit un moment, pe urmă, în fotbal, te opreşti în momentul acela, încerci la maximum să profiţi de el, după care vine următorul meci. Acum e următorul meci, joi, e important pentru a juca şi finala. În meseria noastră victoria e valabilă doar dacă aduce o altă victorie. Dacă nu, lumea uită.

Răzvan se bucură, dar există moduri şi moduri de a o face. Poţi să sari în sus cum a făcut Guardiola în Liga Campionilor, crezând că a câştigat, şi după aia vine VAR şi îţi anuleze golul. Aşa e fotbalul. Răzvan a învăţat să se echilibreze în astfel de momente şi să trateze la fel şi victoria şi înfrângerea. E foarte important să ştii să faci asta. A fost un moment extraordinar, au luptat foarte mult şi el şi toţi jucătorii care l-au ajutat. Şi preşedintele, care a fost alături de ei după tot ce s-a întâmplat anul trecut. Urmează să se califice în finala Cupei şi să vadă ce se va întâmpla", a spus "Il Luce", potrivit DigiSport.

Al doilea obiectiv din acest sezon pentru Răzvan Lucescu este câştigarea Cupei Greciei, trofeu pe care l-a câştigat alături de PAOK şi în sezonul trecut. Din sezonul următor, Mircea Lucescu crede că formaţia greacă trebuie să investească mai mult pentru a realiza performanţe şi pe plan european.

"Cred că ei îşi doresc mult mai mult şi trebuie să înţeleagă şi suporterii şi conducerea clubului că pentru a face faţa în Champions League şi a merge în grupe trebuie făcute noi eforturi serioase. Trebuie făcute investiţii în câţiva jucători de Champions League, cu experienţă, care să ştie cum să atace o asemenea competiţie, pentru că nu e deloc simplu. Eu am trecut prin astfel de momente şi ştiu că e o competiţie incredibilă. În două meciuri se decide viitorul, un întreg an", a mai spus Mircea Lucescu.

În acest sezon de Liga Campionilor, PAOK Salonic a trecut în preliminarii de FC Basel şi Spartak Moscova, dar a fost eliminată de Benfica în play-off. În Europa League, echipa lui Răzvan Lucescu a încheiat pe ultimul loc o grupă din care au mai făcut parte Chelsea, BATE Borisov şi MOL Vidi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.