Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi din pușcărie pentru Klaus Iohannis: România lucrului bine făcut înseamnă pași practici

iohannis

Klaus Iohannis are deja o zi terminată din cei 5 ani de mandat în funcția de președinte al României. Fostul lider al PNL primește laude din pușcărie de la fostul senator liberal Sorin Roșca Stănescu, dar și sfaturi. SRS îi transmite că nu se poate vorbi doar despre foști deținuți politici pentru că deținuți politici există și acum în pușcăriile din România.

”Programul ca programul. E interesant. E bun. Tintele sunt bine alese. Dar, fatalmente, pentru moment, ramane totusi un simplu program. Este un pas teoretic. Dar Romania lucrului bine facut inseamna pasi practici. Si, iata ca, Iohannis face primul pas politic.

Presedintele in functie incepe chiar cu inceputul. Depune o coroana de flori, discret, fara niciun fel de spectacol, asa cum a promis, in epicentrul revolutiei bucurestene. In Piata Universitatii. In fata Intercontinentalului. Si asta dupa ce zilele trecute i-a comemorat pe eroii timisoareni. Si tot din acest prim pas practic face parte un alt inceput care trebuia, pana la urma, marcat. Omagierea fostilor detinuti politici. A marilor eroi ai istoriei noastre recente pe care, inca, nimeni nu i-a decorat si nu i-a recunoscut altfel decat declarativ, ca veritabili purtatori ai stafetei libertatii romane. Atat cat ne-au mai ramas in viata, ar trebui nu numai respectati, ci si oferiti permanent ca exemplu tinerei generatii.

Si iata ca, acestia, fostii detinuti politici, vorbesc inca de dimineata despre cel mai important simbol al terorii comuniste. Despre Fortul 13 Jilava.

De aici trebuie inceput. Acesta este locul de care, in mod obligatoriu, istoria va trebui sa-si aminteasca. Democratia sa se raporteze, prin antiteza, la ororile din Fortul 13 Jilava.

Si mai exista un alt inceput dar care, de asta data, nu mai este in mana presedintelui. Satrapii represiunii trebuiesc pedepsiti. Nu numai octogenarii. Ci si satrapii mai tineri. Oamenii au fost chinuiti si torturati pana in ultimele clipe ale regimului Ceausescu. S-au facut responsabili judecatori, procurori, militieni, temniceri dar, in primul rand, securisti. Nu ar trebui ca societatea sa-si faca si cu acestia socotelile?

In incheiere, nu pot sa-mi reprim gestul a imi pune o intrebare. Oare de ce toata lumea vorbeste despre “fostii detinuti politici”? Exista ceva in mentalul colectiv care ii impiedica pe romani sa vorbeasca, pur si simplu, despre “detinutii politici”? Exista numai “fosti”? Sau exista si “actuali”?”, scrie SRS pe corectnews.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.