Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi, în direct, pentru Klaus Iohannis: Marele PERICOL care 'îl paşte' pe şeful statului

Inquam Photos / Adriana Neagoe
iohannis gesturi reactii

Fostul premier, Victor Ponta, îi dă sfaturi în direct preşedintelui Klaus Iohannis. Social-democratul spune că România se află într-un mare pericol şi România trebuie să intre cât mai repede în grupul de la Vişegrad. Mai mult, Ponta avertizează că ţara noastră poate pierde şi mai multe fonduri europene. Totul după ce la marile puteri ale UE vor o Europă cu două viteze.

Citeşte şi: SCANDAL la România TV cu un lider PSD: L-a enervat Ponta şi a ieşit din emisiune

"La Consiliul European nu va fi dl Grindeanu, va fi doar dl Iohannis, care va vota cum s-a decis de către Germania şi Franţa, eventual. Deciziile deja sunt luate, pe noi nu ne-a consultat nimeni şi nici nu ne-am spus nicio părere. Singurii care mai contează acum pentru noi, apropiaţi de noi şi care se bat pentru nişte lucruri care ne privesc şi pe noi, sunt ţările din Grupul de la Visegrad, vecinii noştri - Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria. Noi, în loc să fim alături de ei pentru interesul nostru, suntem cumva aşa ... cu Germania, cu Bruxelles pentru nişte lucruri care ne vor dezavantaja, nu ne vor primi nici în euro, nici în Schengen, ne vor tăia din fonduri europene şi nici nu ne vor pune la masa deciziei. Asta e o chestiune pe care eu o tot spun de luni de zile şi nu mi s-a părut că a fost o preocupare a cuiva.", a spus Ponta la România TV, la emisiunea Andreei Creţulescu.

Ponta i-a înţepat din nou pe colegii de la PSD. "Dacă vorbim despre miniştri, dl Meleşcanu (...) cred a făcut în această perioadă foarte mult din ce trebuia să facă (...) în relaţiile cu vecinii noştri. Am văzut că l-a luat toată lumea că de ce l-a primit pe ambasadorul Rusiei şi gata. Aici este o chestiune de Parlament şi Guvern, care să-l tragă de mânecă pe dl Iohannis - nu poţi să angajezi viitorul României doar aşa, pe ideea ta şi pe faptul că îşi place ţie de Germania. Trebuie să-l angajezi în interesul României, ori lucrul acesta nu s-a întâmplat. Poate greşesc, poate că mâine se întoarce dl Iohannis de la Bruxelles şi suntem şi membri Euro şi Schengen şi la masa deciziilor. Eu nu cred, haideţi să fim serioşi. (...) O să fim a 27-a roată la căruţă. Şi Bulgaria o să fie înaintea noastră.", a atacat Ponta.

Citeşte şi: Omul din PSD care apare cel mai des la televizor face mișto de Ponta: Să ne dea din înțelepciune

Fostul premier a lansat, în final, un nou, atac și a luat la țintă DNA. El spune că președintele Klaus Iohannis e în pericol și din aceste motive nu are curajul să spună ceva despre DNA. "Eu nu am voie şi nu comentez ce face DNA, că dacă comentez mă ia CSM-ul şi mă ceartă. Dar, în schimb, DNA comentează ce face Guvernul sau Parlamentul. Cea mai mare greşeală este să vorbim despre conflict între Guvern, Parlament şi justiţie. Justiţia este făcută de judecători şi nu am auzit pe nimeni niciodată să critice deciziile judecătorilor. E o problemă dacă o instituţie care nu e prevăzută în Constituţie, DNA, practic conduce Parlamentul, Guvernul şi Preşedinţia, că domnul Iohannis mâine dacă are curaj să zică ceva, o păţeşte şi el. Deci e o chestiune de echilibru în interesul bunei funcţionări a societăţii româneşti.", a încheiat Ponta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.