Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi pentru elevi înainte de Evaluarea Naţională. Cum să îţi gestionezi emoţiile?

Getty Images
elevi mască, școli

Se apropie Evaluarea Naţională, iar elevii de clasa a opta au mari emoţii. Relaxarea înainte de examen este un element de care ei trebuie să ţină cont în această perioadă, susțin psihologii.

Andrei are marți primul examen din cadrul Evaluării Naționale, la Limba română. „Încerc să mă relaxez, chiar dacă am emoţii, dar încerc să nu mă gândesc foarte mult la examen şi pot să zic că mai fac aşa, un fel de recapitulare finală”, spune el.

Psihologul Corina Pop spune ce ar trebui să facă tinerii absolvenți pentru reuşita la examen.

„Să reducă cât mai mult accesul la televizor în perioada asta mai excesivă. (...) Sugerez a fi mai mult în contact cu părinţii, a petrece timp împreună, a vorbi despre strategii, cum ar putea să obţină rezultate cât mai bune la examen”, recomandă ea, potrivit Mediafax.

Alimentaţia, odihna şi sportul sunt şi ele benefice în reducerea stresului şi creşterea concentrării înainte de examen, spune Cristian Mărgărit, nutriţionist.

„Este foarte importantă hidratarea cu apă, să evite cofeina. Pentru odihnă trebuie să ştim că cele 8 ore în această perioadă de efort intelectual intens sunt obligatorii. Sportul trebuie făcut cu măsură, el trebuie să contribuie la relaxare, la circulaţia sanguină”, explică nutriţionistul.

Un număr de 131.177 de absolvenți ai clasei a VIII-a, dintre care 12.006 în municipiul București, sunt înscriși pentru susținerea examenului de Evaluare Națională, conform situației centralizate de Ministerul Educației. Examenul se desfășoară între 22 iunie și 4 iulie.

Examenul începe marți, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Joi, 24 iunie, se va desfășura proba la Matematică, iar vineri, 25 iunie, va avea loc proba la Limba și literatura maternă. Primele rezultate vor fi afișate marți, 29 iunie, până la ora 14.00 în centrele de examen, iar cele finale vor fi afișate sâmbătă, 4 iulie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.