Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi și precauții pe care ar trebui să le cunoști, atunci când organizezi un depozit relevant pentru afacerea ta

rafturi online
solutii depozitare

Un depozit modern și bine organizat necesită un spațiu destul de larg, pentru lucrări de primire și expediere, depozitarea mărfurilor și a produselor și pentru alte activități importante. Prin urmare, realizarea lui se face în funcție de tipul de afacere, acordând prioritate și capacității de stocare, eficienței acesteia, astfel încât să se potrivească și cu numărul de lucrători.

Pentru a îmbunătăți eficiența muncii pe viitor, este indicat să nu exagerezi cu eficiența depozitării, pentru că există riscul să ajungi să stochezi produsele într-un loc, de unde să fie dificil de manipulat, sau de extras în timp util. Prin urmare, trebuie de menținut un echilibru între eficiența depozitării produselor și eficiența muncii.

Sisteme de depozitare – rafturi metalice

Când instalezi sisteme de rafturi metalice înalte sau sisteme de rafturi metalice depozitare paleți, ai avantajul de a putea stoca deasupra mărfurile expediate rar: https://rafturionline.ro/ro/rafturi-metalice. În ceea ce privește mărfurile pe care le expediezi în mod frecvent, acestea le poți stoca la o înălțime de unde pot fi extrase rapid și ușor. Este foarte important de luat în considerare și siguranța lucrătorilor, prin urmare, plasarea mărfurilor grele trebuie făcută în locuri adecvate, stabilite cu atenție.

Prin folosirea sistemelor de rafturi metalice depozitare paleți ai multe avantaje și anume:

  • Stocarea produselor se face rapid și eficient
  • Se economisește spațiu și se îmbunătățește capacitatea de stocare
  • Sunt reduse costurile cu operarea, întreținerea produselor depozitate
  • Accesul la paleți este asigurat
  • Nivelul de risc sau deteriorare al echipamentului este redus la minim
  • Se face economie de timp, sunt reduse anumite costuri.

În prezent, stelajele pentru paleți sunt cea mai utilizată formă de depozitare, de către comercianți, companii logistice, ateliere, magazine mari, depozite din toată țara.

Eficiența muncii

Pentru a îmbunătăți eficiența muncii, trebuie ca angajații (ce aleg și transportă produsele) să aibă suficient loc de deplasare, fără să se incomodeze între ei sau să stea degeaba, din cauza timpului de așteptare. Nu este indicat nici ca pasajul de trecere să fie prea îngust, dar nici prea larg pentru că poate duce la pierderea spațiului din depozit.

Asigurarea spațiului se face ținând cont și de perioadele de inventar. Se va lua în calcul și posibilitatea de extindere a unui nou depozit, atunci când acesta folosit în prezent ar putea deveni prea mic, ar începe să blocheze culoarele din cauza realizării inventarului. În acest sens, se pot face anumite îmbunătățiri, se poate reorganiza depozitul sau se pot implementa alte sisteme de depozitare.

În general, prin alegerea corectă a unor sisteme de depozitare se realizează optimizarea operațiunilor de depozit. Ideea este de a economisi spațiu, sau de a crea spațiu de stocare a mărfurilor.

Siguranța este foarte importantă

content-image

În orice depozit cu stocuri mari și un număr mare de angajați, siguranța este primordială. Pentru asta, depozitul trebuie amenajat corespunzător, respectând normele în vigoare. Acesta trebuie dotat cu o serie de echipamente speciale, care asigură o securitate sporită și anume:

  • Uși culisante, cu un sistem automatizat, care asigură accesul mai ușor în depozit
  • Camere de supraveghere pentru depistarea unor persoane care ar vrea să sustragă bunuri în mod necinstit, sau a unor intruși, care au intrat prin efracție
  • Sisteme de verificare și de scanare a produselor, protecția ușilor sau detectarea facială prin interfoane – acestea fac parte din sistemele de securitate ale depozitelor moderne
  • Sisteme de supraveghere și avertizare de la distanță, astfel se pot evita situațiile neprevăzute
  • Sisteme anti-cădere pentru rafturi pentru reducerea riscurilor de accidentare a angajaților, în cazul manevrării greșite a mărfurilor
  • Sisteme de securitate performante pentru prevenirea distrugerii bunurilor și menținerea lor în siguranță, în caz de furt, inundație, incendiu; acestea pot controla și supraveghea accesul în diferite zone ale depozitului
  • Senzori de mișcare instalați în zone bine stabilite, în care se depozitează obiecte de valoare, la care au acces doar anumite persoane.

De asemenea, depozitul trebuie să aibă locații de ieșire de urgență în caz de evenimente neprevăzute sau alte proceduri de evacuare. Nu trebuie să lipsească stingătoarele și alte echipamente de urgență necesare. Toate aceste echipamente cresc securitatea depozitului, lucru foarte important în ziua de azi, în orice afacere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.