Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturi utile pentru a achiziționa încălțăminte de alergare eficientă și confortabilă

Reebok
Sneaker pantofi sport adidasi

Alergarea este o activitate sănătoasă pe care fiecare dintre noi ar trebui să o practice. Dacă nu este făcută corect, aceasta poate să fie și destul de periculoasă. Nu de puține ori, lipsa încălzirii sau lipsa unui echipament corect au dus la accidentări neplăcute.

Din fericire, cu puțină informație și cu investiții minime, te poți bucura de echipament de cea mai bună calitate, care să te protejeze ori de câte ori alegi să alergi.

Cum îți alegi încălțămintea de alergare? Ce trebuie să ai în vedere?

În primul rând, atunci când alegi pantofii de alergat caută modele clasice, precum Reebok Classics care s-au dovedit eficiente de-a lungul timpului. Dacă ai o pereche de pantofi care îți oferă tot confortul de care ai nevoie, însă aceasta a ajuns să se uzeze, caută un model similar!

Dacă ești la prima pereche de pantofi de alergare, este bine să te informezi puțin în ceea ce privește cele mai bune materiale, dar și forma pantofilor. În general, pantofii sport țin cont de forma arcadei piciorului, de tipul pronației existente sau de modul în care faci mișcările. Fiecare detaliu poate să conteze foarte mult în confortul resimțit, mai ales dacă știi că ai întotdeauna probleme în a-ți alege încălțămintea.

Sfaturi utile!

1. Probează înainte de a cumpăra! Dacă mergi într-un magazin fizic, plimbă-te câteva minute cu pantofii prin magazin. Dacă alegi să comanzi online, poartă-i prin casă preț de câteva minute! În principiu, ar trebui să îți dai seama dacă sunt sau nu alegerea potrivită pentru tine.

2. Alege mărimea potrivită! Pantofii sport perfecți trebuie să îți lase suficient spațiu pentru degetele mari ale picioarelor, astfel încât să nu existe riscul de a apăsa pe unghii și să-ți afecteze construcția lor.

3. Fă cumpărăturile la sfârșitul zilei! Seara este cea mai bună perioadă pentru achiziția de pantofi sport. De-a lungul zilei, picioarele au tendința de a se umfla, ajungând la dimensiunea maximă. Dacă achiziționezi pantofii seara, ai garanția că sunt buni în orice altă perioadă a zilei.

4. Nu alerga două zile la rând cu aceeași pereche de pantofi! Dacă obișnuiești să alergi în fiecare zi, este bine să ai la îndemână mai multe perechi de pantofi sport. Cea mai importantă caracteristică a pantofilor sport este faptul că amortizează greutatea corpului în momentul în care piciorul intră în contact cu suprafața pe care se aleargă. Capacitatea de amortizare scade după o tură de alergare, iar pantofii au nevoie să își revină. Tocmai de aceea, este bine să ai mereu două perechi de pantofi sport pe care să le schimbi între ele.

5. Schimbă pantofii înainte de a începe să îți facă răni! Majoritatea pantofilor sport își pierd capacitatea de amortizare după o perioadă. În general, după 500 de km se pierde 35% din capacitatea de amortizare. Conform specialiștilor, pantofii sport se schimbă o dată pe an, rezistând aproximativ 1,500 de km.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.