Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturile lui Dacian Cioloș: Revoluția industrială va fi una a digitalului, România are un potențial care nu e suficient valorificat

facebook.com
Dacian Ciolos

Revoluția industrială a viitorului va fi una a digitalului și, în acest domeniu, România are un potențial "care nu e suficient valorificat", a declarat, marți, fostul premier Dacian Cioloș, la Digital Romania International Forum. "Această explozie a dezvoltării sectorului IT în România trebuie infuzată și în sectorul economic, dar și în administrația publică. (...) E greu să ne imaginăm o reformă a statului, o dezvoltare economică în România fără să ținem cont de o realitate și anume faptul că inteligența românească concentrată în acest sector, aș putea spune, a făcut minuni în ultimii ani", a spus fostul șef al Executivului, inițiator al platformei România 100, conform Agerpres.

În opinia sa, "există un potențial care nu este încă suficient valorificat de România". "Dincolo de potențialul sectorului IT în economia României, acest sector poate să facă mult mai mult pentru România", a afirmat el, menționând beneficiile pe care această industrie le-ar putea avea în ameliorarea serviciilor publice pentru cetățeni și reforma administrației. "În mod clar, revoluția industrială a viitorului va fi una a digitalului și aici România are un potențial care nu e suficient valorificat", a punctat Cioloș.

El a vorbit și despre nevoia de a uni oamenii ce lucrează în acest sector. "Nu e suficient să dai legi sau să iei decizii de politică bugetară pentru a sprijini acest sector, ci este important să îi pui împreună pe cei care lucrează în acest domeniu cu cei care lucrează în serviciile publice, cu cei care lucrează în celelalte sectoare", a susținut Dacian Cioloș. Potrivit acestuia, în domeniul economiei digitale foarte multe lucruri pot fi făcute și dincolo de sfera guvernamentală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.