Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfaturile specialiștilor - Cum evitați respingerea transplantului cu celule stem

www.pixabay.com
medici, spital, operație

Terapiile de succes pe bază de celule stem nu mai sunt de domeniul SF-ului: ele pot trata o gamă enormă de boli, care afectează milioane de oameni din întreaga lume (cancere, tulburări ale sângelui și sistemului imunitar, boli metabolice moștenite). Un aspect vital în orice tratament de acest tip este respingerea transplantului, o complicație gravă. Pentru a scădea spre zero riscurile, trebuie să înțelegem că diferitele surse de celule stem au avantaje și dezavantaje, scrie Mediafax.

„Celulele stem din sângele din cordonul ombilical (hematopoietice/HSC – n.r.) sunt mai puțin diferențiate decât cele provenite din surse adulte, ceea ce înseamnă că cele dintâi sunt mai capabile să se dezvolte în diferite tipuri de celule, pe măsură ce se maturizează. Această calitate este un avantaj pentru transplant: celulele stem ombilicale necesită o potrivire mai mică donator-recipient decât cele adulte și prezintă un risc mai redus ca organismul destinatarului să le respingă. Această potrivire mai puțin strictă implică și creșterea accesului la celulele stem, ca sursă de tratament pentru cei care nu pot găsi potriviri din alte surse”, explică CEO-ul celei mai mari bănci de celule stem din Germania, Vita 34, Dr. Wolfgang Knirsch (58 de ani).

De la începutul acestui an, toți viitorii părinți din România pot avea acces la cea mai acreditată bancă de celule stem din Germania, Vita 34, numai prin compania Life Solutions. Compania oferă posibilitatea recoltării și stocării celulelor stem la nașterea copilului și transportul probelor la sediul Vita 34. Banca are o experiență de peste 20 de ani în procesare și stocare.

Dr. Wolfgang Knirsch subliniază ce vitală este proba cu sângele din cordon, bogat în HSC: „Este important să se stocheze celule stem în stadiu incipient. Cea mai bună variantă este recoltarea și stocarea lor imediat după naștere”, explică CEO-ul Vita 34. Sângele ombilical bogat în HSC este aplicat în sute de studii clinice (pentru a trata paralizia cerebrală, encefalopatia ischemică hipoxică, diabetul zaharat de tip 1).

Specialistul german Vita 34 este direct implicat în activități de cercetare și dezvoltare a terapiilor care folosesc celulele stem. Peste 215.000 de probe din întreaga lume sunt depozitate aici în prezent, iar 32 de probe de sânge din cordonul ombilical au fost folosite în transplanturi cu celule stem. Lăsați-vă grijile în banca de celule stem Vita 34 și bucurați-vă de viață! Mai multe informații despre Life Solutions puteți afla pe site-ul: www.lifesolutions.ro.

Despre Life Solutions

Compania Life Solutions este singurul reprezentant în România al băncii de celule Vita 34, specialistul german în procesarea și stocarea celulelor stem, cea mai experimentată și mai acreditată bancă de celule stem din Germania. Life Solutions este autorizată pentru importul și exportul sângelui și țesutului din cordonul ombilical, de către Agenția Națională de Transplant. Life Solutions este singura companie care oferă clienților săi suportul financiar pentru transplant, în valoare de 100.000 euro, fără condiționări și limitări de boli sau centre de transplant, pentru bolile standardizate sau 50.000 euro pentru bolile nestandardizate

Despre Vita 34

Vita 34 a fost fondată în Leipzig, în 1997, și este prima bancă privată de sânge ombilical din Europa, care oferă servicii full-service de criogenare, logistică pentru colectare, pregătire, procesare și depozitare a celulelor stem provenite din sângele și țesutul cordonului ombilical. Celulele stem sunt extrem de valoroase în terapiile medicale cu celule și sunt menținute în viață la temperaturi de -180o C, fiind folosite ulterior în tratamente medicale, la nevoie. Peste 215.000 de clienți din Germania și alte 28 de țări și-au încredințat deja sănătatea copiilor lor în mâinile Vita 34, stocându-le celulele stem aici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.